ARHIVA B365

Averea lui Mugur Isărescu, verificată de ANI

ANI a primit o plângere de la o asociaţie de consumatori, după ce Isărescu a negat că ar fi avut vreodată credit la Volksbank România, în ciuda înscrisurilor din declaraţia de avere, scrie Economica.net.

ANI confirmă că este în curs de soluţionare o „lucrare” având ca obiect evaluarea averii şi respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Mugur Isărescu.

Agenţia de Integritate a fost sesizată în 18 februarie de către Asociaţia Parakletos, care a cerut să se stabilească dacă există „vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese între calitatea domnului Mugur Isărescu de debitorul al băncii Volksbank şi aceea de guvernator al Băncii Naţionale a României”, în condiţiile în care Isărescu a negat că a avut vreodată un credit de la Volksbank, credit menţionat în declaraţia de avere din 2007, dată după care a dispărut numele creditorului din documentul oficial, însă creditul în valoare de aproape 700.000 de lei a rămas.

„A fost o declarație nefericită pe care a dat-o. A încurcat băncile. Însă declarația de avere este cea care contează și este destul de clară”, a declarat, vineri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button