Averea lui Adriean Videanu, pusă sub sechestru

de:
30 sept. 2013
0 afișări
Averea lui Adriean Videanu, pusă sub sechestru

Patru apartamente, o casă în Snagov și conturile în lei și euro, toate deținute de Adriean Videanu, se află de astăzi sub sechestru. Fostul ministru al Economiei este acuzat de complot și subminare a economiei naționale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de Romgaz către SC Interagro, companie deţinută de omul de afaceri Ioan Niculae. În acest fel, Videanu ar fi produs statului român un prejudiciu de 130 milioane euro. 

„S-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa. În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către înv. Videanu Adriean la trei societăți comerciale”, anunță DIICOT.

La intrarea în sediul DIICOT, Videanu a spus că el şi Varujan Vosganian sunt nevinovaţi în acest dosar şi nu au de ce să se teamă, însă au obligaţia ‘să lămurească lucrurile’ din punct de vedere politic şi legal.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2006-decembrie 2008, Varujan Vosganian, iar în perioada decembrie 2008-septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniştri ai Economiei, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către învinuitul Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz, unitate naţională de interes strategic, în interesul privat al Interagro.

Cookies