Aventurile pasagerilor AirFrance pe cursa Paris-Otopeni, cu traseu schimbat de urgență. S-au pomenit la Budapesta, dar au aflat mai târziu unde sunt

09 apr. 2024
18533 afișări
Aventurile pasagerilor AirFrance pe cursa Paris-Otopeni, cu traseu schimbat de urgență. S-au pomenit la Budapesta, dar au aflat mai târziu unde sunt
Aventurile pasagerilor AirFrance pe cursa Paris-Otopeni, cu traseu schimbat de urgență. S-au pomenit la Budapesta, dar au aflat mai târziu unde sunt | Sursa foto:

Zborul Paris-Otopeni a înregistrat probleme tehnice la scurt timp de la decolare. Cursa AF1088, care trebuia să ajungă la București, la miezul nopții, a aterizat, jurul orei 23:00, la Budapesta.

Jurnalistul Lucian Mîndruță a publicat, pe pagina sa de Facebook, aventurile pasagerilor acestei curse: „Pentru cei care așteaptă în seara asta cursa Air France de la Paris: mai aveți de stat.”

Zborul Paris-Otopeni a fost cu probleme

Avionul  era mai aproape de Budapesta în momentul declanșării urgenței. Acesta a coborât și a aterizat în Budapesta după 20-30 de minute după declararea urgenței. Din spusele lui Lucian Mîndruță, de pe rețeaua de socializare, reiese că pasagerii nu au fost informați despre existența unei probleme sau despre faptul că  avionul nu mai ajunge la București.

În cele din urmă, piloții le-au spus spus pasagerilor despre o problemă tehnică, nespecificată. După ce a început să iasă fum din cabina de pilotaj, la fața locului au ajuns și pompierii care au efectuat verificări. După ce au rămas la discuții cu piloții, pasagerii au fost debarcați.

Reacții în mediul online

Lucian Mîndruță spune că a aflat ce s-a întâmplat cu acest zbor pentru că aștepta pe cineva și urmărea cursa Paris-Otopeni de pe o platformă care monitorizează zborurile:

Pentru cei care așteaptă în seara asta cursa Air France de la Paris: mai aveți de stat.
Cursa AF1088, Paris-Otopeni a declarat urgență – cod 7700 pe transponder în urmă cu 30 de minute.
Avionul era în zona Budapesta în acel moment, la altiudinea de croazieră. A coborât și a aterizat pe Budapesta, după vreo 20-30 de minute de la declararea urgenței.
în nicio clipa – până la aterizare – pasagerii n-au fost informați că ar fi vreo problemă sau că avionul nu ajunge la București. Așa o fi procedura la AF, sa nu fie panică? Mă rog.
Cert e că avionul e pe pista la Budapesta și e verificat acum.
Piloții le-au spus până la urmă pasagerilor unde sunt și că au avut o problemă tehnică nespecificată.
Late edit: fum în cockpit. Acum sunt pompieri înăuntru și verifică…
Late, late edit: avionul rămâne pe Budapesta, pasagerii sunt debarcati. înca un edit: deocamdată înca nu, toată lumea e în avion și stă de vorbă cu piloții. Pe relaxare. Dar până la urmă i-au dat pe toți jos fără vreo soluție de hotel.
și mai late edit: nu, eu nu sunt la bord.
Am aflat toate lucrurile astea de la distanță, de pe platformele care monitorizează zborul. Sigur, asteptăm pe cineva la Bucuresti, de aceea m-am uitat…)

Inițial, avionul ar fi trebuit să reia zborul spre București după verificările de azi-noapte dar, potrivit Evenimentul Zilei, plecarea a fost amânată până azi.

Cookies