Aventuri în STB | O bucureșteancă povestește cum a fost agresată de câțiva tineri în tramvaiul 44: „A luat de pe jos un PET de 0,5 și l-a aruncat în mine”

13 feb. 2023
1299 Afișari
Aventuri în STB | O bucureșteancă povestește cum a fost agresată de câțiva tineri în tramvaiul 44:
O bucureșteancă povestește cum a fost agresată de câțiva tineri, în STB: „Astfel am fost lovită la degete, nu la cap”. Imagine simbol: Unsplash

O bucureștancă a povestit cum a fost agresată de un grup de tineri, într-un tramvai STB din Capitală. Femeia a vrut să aibă o călătorie de după-amiază plăcută, însă ziua i-a fost dată peste cap de comportamentul unor adolescenți.

Nimeni nu a luat atitudine, mai povestește ea. Nimeni n-a intervenit a fost pe cont propriu în fața „derbedeilor”.

Povestea bucureștencei agresate în STB

Femeia a povestit cele întâmplate într-o postare pe pagina de Facebook Reclamații STB( fostul RATP) București.

Ea a spus cum a luat tramvaiul 44 și a menționat stația de unde a urcat și stația finală a lui. După ce a urcat, a fost deranjată brusc de tămbălăul pe care îl făceau niște tineri. Bucureșteanca spunea că le-a atras, politicos, atenția.

Ieri, ora aproximativă 16:00, tramvai 44 nr 218(?), dinspre Cartier 16 Februarie spre Vasile Pârvan. În stația Godeni am urcat în el. Mare hărmălaie, deși doar câțiva călători. Un grup format din vreo 4 băieți si o fată, toți în jur de 12 -15 ani, țipau / cântau cât îi țineau gura și mai băteau în scaune, fără sa le pese că tramvaiul nu este al lor personal. Le-am atras atenția politicos, sa vorbească mai încet, spune femeia pe Facebook

Adolescenții, deranjați de observația femeii, au început să acționeze. Unul dintre ei s-a așezat în fața femeii și a început să se „dea mare”. Apoi, au început cu toții să comenteze la adresa ei.

Ca urmare, unul dintre băieți s-a postat în fața mea (eu fiind așezată pe scaun, aproape de vatman) și a inceput să se „dea mare” și să se schimonosească. Apoi, toată această șleahtă de derbedei, hlizindu-se și comentând, a coborât pe ușa din față la următoarea stație, la Godac

Și tevatura nu s-a terminat aici, mai spune ea.. Fata din din grupul de adolesescenți a lovit-o cu un pet. Femeia spune că a avut reflexe bune, a simțit ce țintește puștoaica, s-a ferit și așa ar fi scăpat de o lovitură la cap.

Fata, fiind ultima, s-a uitat spre mine, apoi s-a aplecat la scaunul din față și a luat de jos un PET de 0,5 l pe jumătate plin, pe care l-a aruncat înspre mine, cu intenția de a ma lovi. (…). Am fost atentă și am întins mâna astfel încât am fost lovită la degete și nu la cap.”

„Nimeni n-a luat atitudine, nimeni n-a intervenit”

Femeia a mai povestit și că, deși erau bărbați „în putere” în preajmă, niciunul nu a schițat niciun gest. Ea a stat pe un scaun aproapiat de cabina vatmanului, deci crede că și vatmanul ar fi putut interveni. Însă ori din nepăsare, ori de teamă, nimeni nu a spus nimic tinerilor:

Niciun călător nu a luat atitudine în fața acestor derbedei, deși erau și bărbați „în putere”, care priveau indiferenti. Vatmanul habar n-are ce se întâmplă în tramvaiul pe care îl conduce. Se poate întâmpla orice, îi pasă cuiva? Poate le pasa doar celor direct implicați. 

Nu se întâmplă mereu astfel de incidente, dar nici foarte rare nu sunt. De acesta aflăm pentru că femeia a vrut să atragă atenția asupra acestui tip de comportament (și pericol) și a povestit experiența pe un grup public de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies