Aventuri imobiliare în București | Când chiriașii îți spun adio pe WhatsApp, lasă cheia sub preș și pleacă din casa ta cu lampadare, covorașe și ce le-a mai plăcut

17 feb. 2023
21528 Afișari
Aventuri imobiliare în București | Când chiriașii îți spun adio pe WhatsApp, lasă cheia sub preș și pleacă din casa ta cu lampadare, covorașe și ce le-a mai plăcut
Aventuri imobiliare în București | Când chiriașii îți spun adio pe WhatsApp, lasă cheia sub preș și pleacă din casa ta cu lampadare, covorașe și ce le-a mai plăcut. Imagine simbol: Freepik

Problema cu chiriașii e din ce în ce mai întâlnită în București. Au ajuns să fure de la hârtie igienică și soluții de curățare la lampadare și covorașe.

O bucureșteancă și-a povestit pățania pe un grup de Facebook, atenționându-i pe oameni să aibă grijă la persoanele care i-au stat în apartament.

Chiriașii și-au luat adio de la proprietară printr-un mesaj

Proprietara unui apartament din Popești-Leordeni a atenționat posibilii proprietari cu privire la două femei pe care le-a avut în chirie. Femeia a postat pe pagina de Facebook Noul Popești-Leordeni ceea ce tocmai a pățit:

Fac aceasta postare ca sa trag un semnal de alarma si sa nu mai pățească si altii ca noi.
Va atenționez in privința acestor persoane pe care le-am avut in chirie in apartamentul nostru din Popesti Leordeni.

Chiriașele se pare că și-au luat rămas-bun printr-un mesaj și au lăsat cheia în cutia poștală, fără a mai avea vreun contact față în față cu proprietara.

Ele au stat doar două luni în apartament, deși aveau contract pe o perioadă de un an.

Ce a găsit proprietara în apartament, în urma chiriașelor

Proprietara a avut parte de o surpriză de-a dreptul neplăcută. Femeile care au stat în apartamentul ei au lăsat mizerie și, pe lângă asta, au mai și furat din imobil:

Ne-au anunțat printr-un mesaj că au părăsit apartamentul și au lăsat cheia în cutia poștala și am avut o mare surpriză: apartamentul arăta îngrozitor. Multă mizerie, pământ pe covoare, pereți mizerabili și multe altele.
Și asta nu e tot: doamnele au plecat cu câteva bunuri din casă: un lampadar, niște covorașe și obiecte de decor.
Mizeria găsită în dormitor de o proprietară din București
Mizeria găsită în dormitor de o proprietară din București. Sursa foto: Facebook/ Mădălina Paula Ilie
Mizeria lăsată de niște chiriașe într-un apartament din București
Mizeria lăsată de niște chiriașe într-un apartament din București. Sursa foto: Facebook/ Mădălina Paula Ilie
Mai mult decât atât, chiriașele nu au plătit nici măcar utilitățile. Acum, proprietara e nevoită să le plătească ea, din garanția primită la început. Femeia a mai menționat și că nu mai reușește să ia legătura cu cele două chiriașe. De aceea, le-a atașat profilurile de Facebook în postare.
Mizeria găsită de o proprietară în apartamentul ei din București
Mizeria găsită de o proprietară în apartamentul ei din București. Sursa foto: Facebook/ Mădălina Paula Ilie
Postarea respectivă a strâns sute de like-uri și comentarii. Unii internauți i-au mulțumit bucureștencei pentru avertizare și pentru că le-a făcut public numele femeilor, alții le criticau și le jigneau pe cele două chiriașe.

Iată câteva dintre comentariile postării:

  • „Puteți să le dați în judecată și să vă recuperați tot prejudiciul. Bănuiesc ca le-ați reținut garanția.”- A. M. T.
  • „Doamne ferește, îi oferi condiții și te alegi cu casa distrusă.”- D. V.
  • „Ăstora le-a fost lene să facă curat de au plecat așa.. doamne ferește, ce oameni..”- O. G.
  • „Este strigător la cer de ce sunt în stare unii oameni, foarte bine că ai făcut acest lucru, să le afișezi, așa mai ducem lipsă de oameni fără respect.- I. B.
  • „Mulțumim pentru avertizare!”- P. S.
Mizerie pe jos într-un apartament din Popești-Leordeni
Mizerie pe jos într-un apartament din Popești-Leordeni. Sursa foto: Facebook/ Mădălina Paula Ilie

Situații de genul se întâmplă și în apartamentele influencerilor din București

Dorian Popa a pățit un lucru asemănător. O familie care a stat în chirie în garsoniera lui a furat mai multe bunuri de acolo, apoi artistul a fost acuzat că a cerut bani în plus.

Influcencerul a sesizat că din garsoniera lui lipseau role de hărtie și produse de curățat pardoseala. Din acest motiv, le-a cerut 100 de lei pentru a înlocui produsele, dar și pentru alte daune provocate în garsonieră.

Te-ar putea interesa și:

Cookies