Știri București

Avem târg de Crăciun în București. Noutate: dacă vrei să vizitezi, trebuie să plătești. Cât costă un bilet

Fericire mare pentru bucureșteni. Anul acesta avem târg de Crăciun în Capitală, transmite PMB în mod oficial. Dar tot oficial va fi și intrarea cu taxă la târg. Cât costă un bilet și cum poate fi cumpărat.

Avem târg de Crăciun în București. Noutate: dacă vrei să vizitezi, trebuie să plătești. Cât costă un bilet. Oare se mai plătește și în alte locuri pentru târgurile de Crăciun? Noi nu avem alte exemple.

Avem târg de Crăciun în București

Veste bună pentru bucureșteni: avem târg de Crăciun anul acesta. Uraaa! Bem vin fiert la suprapreț și ne întâlnim cu Moș Crăciun. Veste mai puțin bună: avem și taxă pentru vizitarea târgului.

Dar să rămânem la vestea bună, deocamdată. Primăria Capitalei anunță deschiderea Târgului de Crăciun din București din data de 26 noiembrie, în Piața Universității.

Astfel, în perioada 26 noiembrie 2021 – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, PMB, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, deschide cunoscutul târg al Capitalei – Bucharest Christmas Market. Evenimentul își propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului, așa cum transmite Primăria Municipiului București într-un comunicat de presă.

Ce vor găsi bucureștenii în târgul de Crăciun din Piața Universității:

  • produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente;
  • nu lipsesc nici cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Avem și Brad în târgul de Crăciun. Cu o înălțime de 15 metri, acesta este reutilizabil, durabil și ecologic. Este creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. De asemenea, vizitatorii se vor delecta cu muzică ambientală și momente dedicate sărbătorii Crăciunului.

Cei mici sunt așteptați să facă plimbări în carusel, iar începând cu data de 17 decembrie, se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi.

Noutate: dacă vrei să vizitezi, trebuie să plătești

Cât costă un bilet la târgul de Crăciun din București. Sursă foto: PMB
Cât costă un bilet la târgul de Crăciun din București. Sursă foto: PMB

Evenimentul de anul acesta se va desfășura în condiții speciale, adaptate la contextul epidemiologic din prezent. Prioritatea este siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului, transmite PMB.

Astfel, accesul în târgul de Crăciun se va face contra cost, pe baza unui bilet. Această taxă de intrare va acoperi și o parte din costurile organizării evenimentului.

Prețul unui bilet este:

  • 5 lei – dacă este achiziționat online (disponibil începând cu data de 12 noiembrie);
  • 7 lei – dacă este achiziționat de la casa de bilete;
  • copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de GRATUITATE.

Accesul la târgul de Crăciun din București

Potrivit legislației în vigoare, accesul vizitatorilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a târgului de Crăciun și este permis doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cu prezentarea Certificatului de vaccinare.
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu covid-19, cu prezentarea Certificatului de vaccinare.

Exceptați de la prezentarea documentelor sunt copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, care sunt însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre cele două situații menționate mai sus.

Masca este obligatorie (exceptați sunt copiii cu vârste mai mici de 5 ani), iar vizitatorii vor trece, la intrare, printr-un triaj observațional/termoscanare.

„Organizatorii au obligația de a scana codul QR fără a reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat”, declară Primăria Municipiului București.

Persoanele care provin din statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate să prezinte Certificatul Digital European COVID-19 (în format electronic sau pe hârtie, tipărit). Persoanele care provin din state ale căror autorități nu emit certificate digitale covid-19 ale Uniunii Europene sau documente compatibile cu aceste certificate, trebuie să facă dovada vaccinării sau dovada vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat, declară Primăria Capitalei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button