Avem Străzi Deschise în București, în primul weekend din mai. Locuitorii sunt invitați la plimbări pe Calea Victoriei de Paște

30 apr. 2024
5182 afișări
Avem Străzi Deschise în București, în primul weekend din mai. Locuitorii sunt invitați la plimbări pe Calea Victoriei de Paște
Avem Străzi Deschise în București, în primul weekend din mai. Locuitorii sunt invitați la plimbări pe Calea Victoriei de Paște | Sursa foto: Străzi deschise - București - Facebook

„Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, ediția a patra, va avea loc și în weekendul 4-5 mai. Bucureștenii și turiștii pot profita de plimbări relaxante în compania celor dragi pe Calea Victoriei. Artera va fi deschisă exclusiv pentru pietoni între orele 10:00 – 22:00.

Weekend cu „Străzi deschise” pe Calea Victoriei

În weekendul de Paște, Calea Victoriei va fi animată de pietonii dornici să redescopere frumusețea și diversitatea arhitecturală a orașului în care trăiesc și să exploreze zone istorice din centrul Capitalei, se arată într-un comunicat ARCUB.

Cea de-a patra ediție a proiectului outdoor din București, care transformă cele mai aglomerate zone ale Capitalei din centru și din sectoare în trasee pietonale de weekend, „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, va avea loc până în octombrie 2023 și oferă bucureștenilor alternative de petrecere a timpului liber în spațiul public, devenit pietonal și animat prin diverse momente artistice și activități de recreere.

Cu această ocazie se vor institui și restricții de circulație. Weekendul acesta se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta.

Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața, în ziua de sâmbătă spre duminică, începând de la ora 23:00 până la 09:00.

Bucureștenii trebuie să știe că pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este organizat de PMB, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali.

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies