Avem primii doi candidați la Primăria Capitalei pentru alegerile viitoare. Gabriela Firea a fost anunțată de liderul PSD

29 oct. 2022
807 afișări
Avem primii doi candidați la Primăria Capitalei pentru alegerile viitoare. Gabriela Firea a fost anunțată de liderul PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri, 28 octombrie, că prim-vicepreşedintele partidului, Gabriela Firea, va fi candidatul social-democraţilor la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti la alegerile din 2024. Este prima declarație fermă pe care liderul PSD o face în acest sens, după ce îi oferise Gabrielei Firea să aleagă între primăria Capitalei și candidatura la Președinție, după mandatului lui Klaus Iohannis, alegeri care vor avea loc în același an, în 2024.

„Nu ştiu cine o să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Eu personal nu ştiu acest lucru. În schimb, ştiu cu certitudine un lucru: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei”, a anunţat Marcel Ciolacu la conferinţa Judeţeană de Alegeri PSD Buzău, potrivit news.ro și libertatea.ro.

„Cum se spune la Bucureşti, dacă buzoienii ar lipsi o zi din Bucureşti, atunci s-ar circula normal, cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie direct”, a adăugat președintele Camerei Deputaților, originar din Buzău.

Pe 7 septembrie, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, dar că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei, deși înţelege că „sunt anumite jocuri care se fac, pentru că întotdeauna trebuie să fie conflicte”.

Gabriela Firea (PSD) a fost primar al Bucureștiului în perioada 2016–2020, după mandatului lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei și a fost învinsă de Nicușor Dan, candidat independent susținut de coaliția de dreapta.

Și Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, vrea candideze la viitoarele alegerei și să-și continue mandatul la București. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat în septembrie 2022 că mai doreşte un mandat, argumentând că a scos Primăria Capitalei din falimentul în care o adusese Gabriela Firea.

”Da, îmi doresc, dar cel mai important lucru este să rezolvăm în doi ani şi două luni cât mai multe din problemele mari pe care bucureştenii le au”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Potrivit ultimului sondaj Avangarde, Gabriela Firea este favorită indiferent care i-ar fi contracandidații propuși de partide.

Îți recomandăm și:

 

Cookies