„Avem multe misiuni importante, din acest motiv ocupăm multe parcări albastre în centrul Capitalei” Poliția Locală explică zecile de mașini pe care le tot vedem aliniate

22 apr. 2024
364 afișări
„Avem multe misiuni importante, din acest motiv ocupăm multe parcări albastre în centrul Capitalei
"Avem multe misiuni importante, din acest motiv ocupăm multe parcări albastre în centrul Capitalei" Poliția Locală explică zecile de mașini pe care le tot vedem aliniate | Sursă foto: Facebook/Info Trafic București și Ilfov

Poliția Locală a Capitalei explică care este motivul pentru care ocupă atât pe multe locuri de parcare aflate în centrul orașului. Pe artere precum Strada Edgar Quinet sau Bulevardul Regina Elisabeta pot fi văzute zeci de vehicule cu inscripții ale poliție, ceilalți șoferi fiind nevoiți să facă ture pentru a găsi un loc liber.

De ce ocupă Poliția Locală zeci de locuri de parcare din centru

Potrivit DCNews, Poliția Locală a Capitalei a explicat motivul pentru care primește, în număr mare, locuri gratuite de parcare în centrul Bucureștiului. Într-un răspuns oficial, este precizat faptul că, având în vedere locul unde este situat sediul DGPLCMB, folosirea locurilor albastre este inevitabilă.

De asemenea, reprezentanții explică că vehiculele care ocupă zeci de locuri sunt necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor:

Autoturismele menționate sunt în principal în serviciul Direcției Control din cadrul DGPLCMB care își are sediul în Bulevardul Regina Elisabeta nr.16. Aceste vehicule sunt esențiale pentru activitățile de monitorizare și intervenție în domeniul controlului comercial, protecției mediului etc. precum și pentru aplicarea legii în diferite situații administrative.

Referitor la parcarea centrală, instituția anunță că vehiculele ocupă aceste locuri în timpul desfășurării unor controale efectuate de polițiștii locali:

În ceea ce privește parcarea centrală, trebuie menționat că autospecialele Poliției Locale parchează în această zonă în timpul desfășurării controalelor efectuate de polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București.

Autoritățile se declară responsabile pentru asigurarea unui echilibru între comunitate și instituție:

Înțelegem preocuparea cu privire la gestionarea parcărilor în zonele aglomerate, iar autoritățile responsabile sunt constante în evaluarea și ajustarea politicilor în acest sens pentru a asigura un echilibru între nevoile comunității și buna desfășurare a activităților instituționale. Pentru orice informații suplimentare sau clarificări, vă stăm la dispoziție.

Instituția a fost amendată în trecut

La începutul lunii, mai multe mașini de poliție din centrul Capitalei au primit amenzi de parcare. Deși întâmplarea s-a petrecut de 1 aprilie, nu era o glumă, amenda fiind cât se poate de reală. În jur de 15 mașini aveau „premiul” în geam.

Un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov” le-a zări, le-a pozat și a postat imaginea pe Facebook. În poză se poate observa bilețelul pe care nici un șofer nu vrea să-l vadă pe parbriz.

Acestea erau înșiruite pe locurile albastre de pe Strada Edgar Quinet, mai precis lângă Facultățile de Litere, Limbi Străine și Arhitectură,

În spate la Universitate.. Poliția locală și-a luat amendă de parcare la toate mașinile, vreo 15 mașini amendate pe toata zona, unele aveau și vreo 4,5 amenzi, aruncate și pe jos, a transmis bucureșteanul pe rețeaua socială.

Întregul articol aici: Bad karma! Ploaie de amenzi de parcare peste mașinile de poliție locală aliniate în spate la Universitate. „Vreo 15 mașini amendate în toată zona”

Cookies