Festivalul Frigăruilor revine în 2023 în București, în acest weekend (23-25 iunie). Organizatorii anunță că îi așteaptă pe vizitatori pe Bulevardul Basarabia, la intrarea în Parcul Național.
Pregătiți-vă papilele gustative pentru o experiență culinară de neuitat, un festival excepțional, al gusturilor și culorilor nenumărate, o poveste a pasiunii pentru cărnurile gătite „ca la carte”. Vă invităm să savurați o varietate de frigărui preparate de bucătari talentați și să descoperiți combinațiile perfecte de arome și gusturi unice, transmit organizatorii.
Frigăruile vor fi preparate pe țepușe sau pe săbii și vor face deliciul bucureștenilor care aleg să vină la târg. Pentru că este și dezlegare la pește, vedetele evenimentului vor fi frigăruile cu pește: zeci de sortimente de pește, ce vor fi garnisite cu tot felul de legume, orânduite în șirag și perpelite la foc.
Vă vor întâmpina maeștri bucătari îmbrăcați în ii tradiționale românești, și domnițe bucătărese iscusite cu coronițe împletite din sânziene, așa cum este tradiția în SĂRBĂTOAREA SÂNZIENELOR ȘI A IEI, ce vor „defila” în fața vizitatorilor cu un show culinar.
Pofticioșii vor avea ocazia să aleagă din mii de frigărui colorate, din cărnuri fel de fel:
Pe lângă vedetele evenimentului, bucureștenii vor putea alege și produse tradiționale, naturale, din gospodăriile românești, de la mușchiuleți și brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente 100% naturale.
Printre bunătăți se mai numără și:
Intrarea este liberă, iar vizitatorii sunt așteptați de vineri până duminică (23-25 iunie 2023) la Festivalul Frigăruilor, pe Bulevardul Basarabia.