Avem Festival Pescăresc de Buna Vestire, în weekend, în Kiseleff. Storceag, saramură de crap, păstrăv la proțap, plus alte bunătăți și de dulce, și de post

18 mart. 2024
2511 afișări
Avem Festival Pescăresc de Buna Vestire, în weekend, în Kiseleff. Storceag, saramură de crap, păstrăv la proțap, plus alte bunătăți și de dulce, și de post
Avem Festival Pescăresc de Buna Vestire, în weekend, în Kiseleff. Storceag, saramură de crap, păstrăv la proțap, plus alte bunătăți și de dulce, și de post | Foto simbol: Freepik

Avem Festival Pescăresc de Buna Vestire în Alveola Kiseleff din București, între 22-25 martie. Organizatorii evenimentului anunță că un invitat special îi va încânta pe participanți cu preparate delicioase și show-uri culinare, bucătarul Ovidiu Țigănuș – Bărbosu.

Festival Pescăresc de Buna Vestire, în weekend, în Alveola Kiseleff

Weekendul acesta are loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paștelui, fiind cunoscută în popor și ca Blagoveștenia.

Invitatul special la eveniment, Ovidiu Țigănuș – Bărbosu, va aduce în fața publicului preparate tradiționale din pește și fructe de mare, într-un show de neuitat.

Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării. De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu până la somon, scoici și fructe de mare, bucureștenii și turiștii vor avea ocazia să descopere arome și texturi captivante.

Printre mâncărurile pe care le vom putea gusta se numără saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește, precum și deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.

Câteva dintre vedetele festinului pescăresc vor fi:

  • saramură de crap,
  • storceagul pescăresc,
  • păstrăv și crap la proțap,
  • vinegretă din păstrăv,
  • mititei sau chifteluțe din pește,
  • sărmăluțele pescărești,
  • plăcinte cu pește,
  • crochete și chifteluțe de hamsii și scoici,
  • cabanos,
  • mici din somon.

Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, peștele va face senzație la festivalul din București.

Organizatorii s-au gândit și la cei care nu-s cu peștele. Așa că va exista și o varietate de preparate la grătar pentru a satisface toate preferințele culinare.

Iar pentru cei care țin post, la festival se vor regăsi, printre preparatele de pește și carne, tocănițe gustoase de post, sarmale de post și multe altele.

În plus, atmosfera va fi animată de diverse activități și surprize pentru toți participanții:

  • Ateliere de creație pentru copii, pictură, facepainting
  • Concurs „Pregătește cel mai delicios borș pescăresc”
  • Show-uri culinare susținute de Bărbosu’ (Ovidiu Țigănuș)
  • Momente artistice
  • Degustări și povești pescărești etc.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies