Avem Festival Pescăresc de Buna Vestire în Alveola Kiseleff din București, între 22-25 martie. Organizatorii evenimentului anunță că un invitat special îi va încânta pe participanți cu preparate delicioase și show-uri culinare, bucătarul Ovidiu Țigănuș – Bărbosu.
Weekendul acesta are loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Pescăresc de Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paștelui, fiind cunoscută în popor și ca Blagoveștenia.
Invitatul special la eveniment, Ovidiu Țigănuș – Bărbosu, va aduce în fața publicului preparate tradiționale din pește și fructe de mare, într-un show de neuitat.
Sute de kilograme de pește și fructe de mare vor fi pregătite în cele mai ingenioase moduri de către maeștri bucătari din toate colțurile țării. De la scrumbie, hering, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roşu până la somon, scoici și fructe de mare, bucureștenii și turiștii vor avea ocazia să descopere arome și texturi captivante.
Printre mâncărurile pe care le vom putea gusta se numără saramura de crap, storceagul pescăresc, mititei sau chifteluțe din pește, precum și deserturi savuroase cum ar fi cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, clătite, bubble waffles și multe altele.
Câteva dintre vedetele festinului pescăresc vor fi:
Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, peștele va face senzație la festivalul din București.
Organizatorii s-au gândit și la cei care nu-s cu peștele. Așa că va exista și o varietate de preparate la grătar pentru a satisface toate preferințele culinare.
Iar pentru cei care țin post, la festival se vor regăsi, printre preparatele de pește și carne, tocănițe gustoase de post, sarmale de post și multe altele.
În plus, atmosfera va fi animată de diverse activități și surprize pentru toți participanții:
Te-ar mai putea interesa și: