HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Avarii majore la sistemul de termoficare din București! Sute de imobile nu au apă caldă și căldură

Probleme majore pentru bucureșteni atunci când vine vorba de apă caldă și căldură. Furnizarea agentului termic este deficitară în sute de imobile din Capitală, potrivit ultimelor informaţii postate pe site-ul Companiei Termoenergetica.

În marea majoritate a cazurilor, alimentarea deficitară este determinată de parametrii insuficienţi de furnizare a agentului termic.

Probleme aproape în toate sectoarele

În plus, în Sectorul 2, furnizarea apei calde şi a căldurii au fost oprite la mai multe blocuri de pe Bd. Chişinău, str. Diham, str. Pescăruşului, Aleea Codlea, str. Cernăuţi, str. Carei, Bd. Basarabiei, în urma unor avarii la reţeaua primară.

În Sectorul 3, furnizarea apei calde şi a căldurii este deficitară, din cauza parametrilor insuficienţi CET Sud. În plus, tot în Sectorul 3, din cauza unei avarii a fost oprită furnizarea apei calde şi a căldurii la blocuri de pe Intrarea Părului, Intrarea Complexului, str. Papiu Ilarian.

Mai multe blocuri de pe Şoseaua Berceni au rămas fără apă caldă şi căldură, în urma unei avarii care ar urma să fie remediată în cursul nopţii de joi spre vineri. Altă avarie a dus la întreruperea încălzirii pe str. Dunăvăţ, Şos. Sălaj, str. Teliţa, Aleea Pricopani (Sectorul 5).

Potrivit unei statistici realizate de către Termoenergetica, în cursul zilei de marţi, furnizarea serviciului de termoficare a fost oprită, pe diferite intervale, pentru 164 de blocuri, iar 357 de puncte termice sau module termice au avut o funcţionare deficitară.

Nicușor Dan a spus încă din campanie că nu va rezolva problema căldurii în această iarnă

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus în repetate rânduri, încă din campania electorală, că problema căldurii nu se va rezolva în această iarnă şi că deocamdată poate face management de avarie şi poate asigura comunicare mai transparentă cu oamenii afectaţi.

Bucureștiul are a doua cea mai extinsă rețea de termoficare urbană din lume, după Moscova, moștenită din perioada comunistă. Avem peste 950 de kilometri de rețea primară, alți peste 2.900 km de rețea secundară și peste 1.000 de puncte și module termice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button