Avarie uriașă la rețeaua de apă caldă din București. Apa vine, dar e rece. Bonus: Cât plătim pentru apa caldă rece

12 iul. 2021
1171 Afișari
Avarie uriașă la rețeaua de apă caldă din București. Apa vine, dar e rece. Bonus: Cât plătim pentru apa caldă rece
sursa foto: dcnews.ro

O avarie majoră, despre care aproape că nu vorbește nimeni, are loc în aceste zile la rețeaua de apă caldă din București. Se pare că apa vine pe conducta de caldă, dar e rece. Bonus, Termoenergetica spune ne spune cât plătim pentru apa caldă care vine rece. Se pare că nu plătim prețul întreg, și avem o reducere, drept compensație.

O avarie majoră a avut recent la rețeua de termoficare din București, iar peste 1.400 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă. Partea bună este că măcar nu mai este frig și dușurile reci ar putea fi o plăcere pe canicula asta, dar nu toți văd partea plină a paharului ca mine.

Peste 1.400 de blocuri ar fi afectate

O mare parte din București se plânge că nu ar mai avea apă caldă și dacă o au este rece, din cauza avariilor majore la reţeaua de distribuție. Mai mult, teribil este faptul că unele persoane, printre care mă număr și eu și cunoscuții din zonă, problema nu este una recentă, existând situații în care apa caldă a dispărut de mai bine de două săptămâni sau are o presiune foarte mică, transmite Realitatea TV.

Vezi aici lista completă a avariilor după numele străzii și află când se va remedia situația în zona ta.

Care este explicația autorităților

Totuși, dacă în iarnă explicația erau avariile survenite din cauza conductelor învechite, se pare că noua explicație din partea autorităților aflate în măsură să ofere astfel de explicații, cum ar fi Apa Nova sau Termonergetica, este că în prezent au loc lucrări de schimbare a conductelor cu probleme, posibil chiar aceleși care erau deficitare în iarnă.

Dacă tot te interesează apa caldă, ar fi bine să citești și știrea zilei de azi pe subiect: Oprirea apei calde și a căldurii pe timp de iarnă, interzisă prin lege! Iohannis a promulgat oficial măsura

Zone unde apa caldă dispare două luni

De exemplu, în Sectorul 3, apa caldă urmează să fie sistată pentru două luni, între 28.06.2021 – 27.08.2021, adică de la final de iunie, până la final de august. În zona cu avarii stau și eu, iar prietenii au ajuns să mă întreba mai des dacă am apă caldă, decât să afle ce am mai făcut.

„Lucrări de modernizare a rețelelor publice de apă: Str. Prevederii (tronson cuprins între Bd.N.Grigorescu – str.Vlăhița și tronson Str.Trapezului – Str.Mizil), și pe Str. Marin Pazon”, este zona în care două luni nu vom avea apă caldă potrivit Termoenergetica.

Totuși cât plătim pe apa caldă care e rece?

Poate nu știați, dar Termoenergetica este de treabă și nu ne taxează la preț de apă călduță atunci când pe țeava respectivă vine apă rece. Se pare că în fiecare bloc există aparate de măsurare a temperaturii apei, iar când temperatura nu este rezonabilă, plătim doar apa rece în sine.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti întocmeşte facturile de energie termică în baza înregistrării aparatelor de măsură montate la baza blocurilor. În momentul în care nu se furnizează apă caldă la parametrii contractuali (și când nu există posibilitatea sistării acesteia), contorul de energie termică nu înregistrează consum (MWh/Gcal). Astfel, clienţii companiei vor regăsi în facturi şi vor achita doar energia termică efectiv consumată pentru pregătirea apei calde.

Cookies