Avarie majoră a Apa Nova în Vitan. Terenul s-a surpat din cauza ploilor. Intervin 10 utilaje și 100 de muncitori

17 iun. 2021
258 Afișari
Avarie majoră a Apa Nova în Vitan. Terenul s-a surpat din cauza ploilor. Intervin 10 utilaje și 100 de muncitori

Avarie majoră a Apa Nova în Vitan, după ce terenul s-a surpat din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. Intervin de urgență 10 utilaje și 100 de muncitori pentru remedierea situație.

O avarie majoră la reţeaua de canalizare a apărut în cartierul Vitan, în urma ploilor abundente din București. Incidentul a generat o surpare a terenului în zonă, scrie mediafax.ro.

Intervenție de urgență

Apa Nova intervine de urgenţă cu 10 utilaje şi personal de peste 100 de persoane. Circulaţia în zonă este restricţionată. Incidentul a avut loc în zona străzilor Iuliu Haţeganu- intr. Serelor din cartierul Vitan.

Apa Nova anunţă că a mobilizat un număr mare de utilaje şi personal pentru a reface reţeaua de canalizare cât mai repede. Circulaţia rutieră în zonă este restricţionată, însă alimentarea cu apă potabilă, respectiv preluarea şi transportul apei uzate şi pluviale, nu sunt întrerupte, mai precizează compania.

Nu se știe cât vor dura lucrările

Având în vedere gravitatea avariei, Apa Nova anunţă locuitorii zonei că nu poate aprecia cât vor dura lucrările de intervenţie.

Lucrările depind în mod direct de evenimentele pluviometrice care îngreunează condiţiile de acces la zona afectată şi în interiorul colectorului.

Potrivit Apa Nova, avaria a afectat colectorul de canalizare, amplasat la o adâncime de aproximativ 10-15 metri, în zona terenului dintre strada Iuliu Haţeganu, sector 4, Bucureşti şi strada Unirii, din oraşul Popeşti-Leordeni.

10 utilaje și 100 de muncitori

„În prezent, se intervine cu circa 10 utilaje (buldoexcavatoare, hidrocurăţitoare, aspirator, pompe de mare capacitate) şi cu un personal de peste 100 de persoane.”, a anunţat compania.

În regim de urgenţă, echipele Apa Nova intervin pentru ca traficul rutier să fie cât mai puţin afectat. „Până la finalizarea acţiunilor de remediere, Apa Nova este în colaborare permanentă cu Poliţia Rutieră şi Administraţia Străzilor, cu scopul minimizării impactului asupra locuitorilor din zonă”, a mai anunţat societatea care asigură apa şi canalizarea în Bucureşti.

Cookies