AVARIE | Lipsa apei calde din Drumul Taberei poate afecta și cartierul Militari. Informatii date de primarul Ciprian Ciucu

17 mai 2022
5497 Afișari
AVARIE | Lipsa apei calde din Drumul Taberei poate afecta și cartierul Militari. Informatii date de primarul Ciprian Ciucu
FOTO arhivă Agerpres. Mai multe persoane protesteaza in fata Primariei Capitalei, pentru ca nu au apa calda si caldura (2019-12-05)

În cazul avariei prelungite la apă caldă din Drumul Taberei, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, anunță că a cerut Termoenergetica să facă comandă la ELCEN să pornească sistemul secundar care se utilizează în caz de avarii, în special iarna, de la CET Vest, dar pe care Termoenergetica nu l-a solicitat de teamă că „există riscul să se strice”.

Potrivit site-ului Termoenergetica consultat de b365.ro, cel puțin 13 blocuri din Drumul Taberei sunt afectate marți de lipsa parametrilor la apa caldă, în același timp fiind și blocuri din Militari care nu au apă la temperatura optimă.

„Acum eu nu știu ce să zic că nu sunt specialist, dar… C.A.F.-ul (sistemul Cazan cu Apă Fierbinte care se pornește la avarii) a funcționat și în trecut.”, a spus Ciucu, care a averizat că pot apărea probleme și în Militari.

„Deja oamenii din Drumul Taberei au ajuns la limită cu răbdarea. Sau dacă nu o fac să explice riscurile (deși CAF-ul a funcționat fără mari probleme și în trecut, orice avarie generată de pornirea acestuia s-a remediat in 48 de ore).”, a menționat acesta.

Ciucu precizează că el nu are nicio atribuție directă legată de furnizarea apei calde, însă se simte dator să le explice oamenilor ce se întâmplă. ”Ceea ce nu înțeleg este lipsa de comunicare a PMB cu privire la ceea ce se întâmplă în Drumul Taberei, sunt, totuși, mii de oameni afectați. ”, acuză prmiarul Sectorului 6.

„Acum pot apărea probleme și în Militari. Acestea sunt generate de datoriile imense pe care PMB le are la Termoenergetica, care la rândul ei le are la operatorul privat Vest Energo) acesta furnizează apă caldă vara), care la rândul ei trebuie să plătească gazele in avans. În consecință, dacă nu va mai avea bani să cumpere gaz, va opri producția.”, a mai spus prmiarul.

 

Redăm mai jos întreaga postare:

„Nu am atribuții directe în termoficare, dar în calitate de primar al Sectorului 6 am pus mâna pe telefon și am sunat la Termoenergetica și la ELCEN să văd când se rezolvă situația cu apa caldă din Drumul Taberei. În lipsa explicațiilor de la PMB, vin eu cu explicațiile pe care le-am primit la rândul meu.

Există două sisteme care funcționează la ELCEN: (1) instalația de cogenerare, pe bază de gaz și (2) Cazan cu Apă Fierbinte (C.A.F. un cazan care face doar apă caldă, fără energie electrică).

Primul (cogenerare) funcționează în mod normal și asigură funcționarea permanentă, întotdeauna iarna, pe el ne bazăm. Al doilea, C.A.F.-ul, funcționează când sunt avarii, revizii și ajută primul sistem iarna, când e foarte frig afară.

De ce a apărut problema din Drumul Taberei: s-a stricat compresorul de gaz și câteva piese adiacente ale primului sistem iar C.A.F.-ul nu a fost pornit deoarece PMB/Termoenergetica nu a solicitat acest lucru.

ELCEN a comandat piesele necesare (se fabrică în Italia) și niște piese din SUA (care acum sunt prin Belgia) și acestea vor fi livrate cam în cca. 3-4 săptămâni. Acestea se fac pe comandă, nu există pe stoc. Asamblarea va mai dura cca. 1 săptămână.

De ce Termoenergetica nu a dat comandă ELCEN pentru a porni C.A.F.-ul, fiind această avarie: deoarece, spun ei, există riscul să se strice, dată fiind situația proastă a rețelei și ar fi mult mai util să îl avem în iarnă. Folosirea lui creează riscuri pentru funcționarea ulterioară .Acum eu nu știu ce să zic că nu sunt specialist, dar… C.A.F.-ul a funcționat și în trecut.

Eu am cerut Termoenergetica să facă comandă la ELCEN să pornească C.A.F.-ul de la CET Vest! Deja oamenii din Drumul Taberei au ajuns la limită cu răbdarea. Sau dacă nu o fac să explice riscurile (deși CAF-ul a funcționat fără mari probleme și în trecut, orice avarie generată de pornirea acestuia s-a remediat in 48 de ore).

Ceea ce nu înțeleg este lipsa de comunicare a PMB cu privire la ceea ce se întâmplă în Drumul Taberei, sunt, totuși, mii de oameni afectați.

Acum pot apărea probleme și în Militari. Acestea sunt generate de datoriile imense pe care PMB le are la Termoenergetica, care la rândul ei le are la operatorul privat Vest Energo) acesta furnizează apă caldă vara), care la rândul ei trebuie să plătească gazele in avans. În consecință, dacă nu va mai avea bani să cumpere gaz, va opri producția.”

 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies