Avarie la sistemul de termoficare al Capitalei. Oare cât or să mai reziste bucureștenii?

31 mart. 2021
2179 Afișari
Avarie la sistemul de termoficare al Capitalei. Oare cât or să mai reziste bucureștenii?

Sute de apartamente au rămas astăzi fară apă caldă și căldură. Bucureștenii din sectoarele 2 și 3 au constatat că alimentarea cu apă caldă și căldură nu funcționează. De asemenea, sectoarele 4 și 5 sunt și ele afectate.

Avarie la sistemul de termoficare al Capitalei

Din cauza unei avarii la CET Sud, Sectoarele 2 și 3 nu mai pot fi alimentate cu apă caldă și căldură. Avaria se resimte și în Sectoarele 4 și 5.

Lucrurile ar putea reveni la normal cel mai devreme în cursul zilei de miercuri, a explicat pentru Spotmedia.ro directorul adjunct al Termoenergetica SA, Adrian Gîtlan.

Administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, a precizat pentru sursa citată, că la CET Sud a avut loc o avarie în circuitul intern de termoficare. Așadar, această centrală nu mai poate livra momentan apă fierbinte.

Drept urmare, această centrală nu mai poate livra momentan apă fierbinte prin sistemul de conducte de termoficare din subternalele Capitalei.

Claudiu Crețu a precizat că avaria se va repara în câteva ore, iar alimentarea din CET se va relua la parametri normali.

Problema este că dacă apa din rețeaua de conducte din subternele Bucureștiului apucă să se răcească, ea nu mai poate fi adusă înapoi la temperatură înaltă într-un timp foarte scurt. Iar asta înseamnă că apa de la robinet va curge rece, iar caloriferele vor avea timp să se răcească, la rândul lor.

Oare cât or să mai reziste bucureștenii?

Cel mai repede problemele s-ar putea resimți în zona Colentina –  Doamna Ghica, unde apa caldă și căldura ajung greu oricum. În această zonă, termoficarea nu este niciodată la parametri optimi.

Principalul motiv este că CET Titan, care deservea zona, a fost dezafectat prin 2013. Iar de atunci, alimentarea se face din CET Sud, care e la distanță foarte mare. Iar starea proastă a conductelor face ca apa să se răcească și mai mult până ajunge în Colentina, potrivit sursei citate.

Iar când se mai și strică părți din sistemul de termoficare – fie că pocnește vreo țeavă sau intervine o defecțiune la CET – caloriferele se răcesc și mai repede ca în alte zone. Iar apa – care și așa era abia dezmorțită – nu mai poate fi folosită pentru duș.

Lista completă cu blocurile afectate se actualizeză. Ea poate fi consultată pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica București, AICI.

Cookies