BAZAR

Avantajele și dezavantajele televizoarelor cu care ai acces online: televizoarele Smart TV

Care sunt avantajele și dezavantajele acestor „televizoare online”?  Să le luăm pe rând.

Televizoare online Smart TV – avantaje:

1. Poți conecta televizorul Smart TV online, fără să mai deschizi laptopul sau PC-ul. Poți viziona filme sau seriale online, poți urmări clipuri pe Youtube, poți descărca aplicații, poți răsfoi și citi site-uri folosind un browser etc.

2. Poți conecta la televizor orice alte gadget-uri sau periferice, precum laptopul, tableta, smartphone-ul, hard-ul extern, aparatul foto sau video, cardul de memorie sau stick-ul USB. Poți face și prin bluetooth sau wireless.

3. Ai acces la conținut suplimentar în timpul vizionării programelor preferate: informații despre filmul sau emisiunea urmărită, subtitrarea sau coloana sonoră în mai multe limbi etc.

4. Posibilitatea de a folosi aplicații chiar în timpul vizionării. Multe modele dispun și de un tuner TV dublu, astfel că poți urmări două canale tv simultan.

5. Un Smart TV poate rula și aplicații de la terți, spre deosebire de televizoarele clasice, care sunt blocate pe firmware-ul producătorului.

6. Pe lângă filme și video-uri diverse accesibile online, pe un Smart TV poți rula direct și servicii de music streaming, precum Zonga sau Spotify.

7. Poți să rulezi jocurile preferate. Acestea pot fi instalate la fel cum instalezi orice aplicații în smartphone sau pe tabletă.

Televizoare online Smart TV – dezavantaje:

1. Unul dintre puținele dezavantaje este faptul că multe aplicații nu sunt disponibile în România, iar cele mai bune sunt contracost. Acestea – cele nedisponibile în România – sunt, însă, din ce în ce mai puține, acest dezavantaj urmând a dispărea cu timpul.

2. Prețul mai ridicat decât al televizoarelor clasice (LED sau LCD). Totuși, pe măsură ce tehnologia este tot mai avansată, iar oferta este tot mai bogată, prețul televizoarelor SMART tinde să scadă, în scurt timp ajungând să fie accesibile aproape oricui.

Dacă ești interesat de televizoare online SMART TV, ai suficiente variante pentru a-l achiziționa. Pe site-urile marilor retaileri online găsești o multitudine de modele Smart TV, atât de la marii producători consacrați, precum Samsung, Sony, Philips sau LG, cât și de la companii ”no name”, dar care au ca avantaj prețul mai scăzut.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button