Avantajele și dezavantajele folosirii unui VPN

de:
02 sept. 2019
21 Afișari
Avantajele și dezavantajele folosirii unui VPN

Desi exista multe firme care ofera servicii de acest fel, nu orice server VPN este la fel. Din acest motiv, achizitia unui astfel de serviciu trebuie sa se faca in cunostinta de cauza.

Conform celor de la RedaktionsTest.net, ceea ce trebuie sa fie urmarit atunci cand se achizitioneaza un VPN sunt urmatoarele lucruri: securitatea, costul si interfata. Daca acestea sunt bifate, avantajele pot fi uriase.

Care sunt avantajele VPN-ului?

Presupunand ca a fost achizitionat un serviciu de la ExpressVPN, care asigura toate criteriile de calitate necesare, care sunt avantajele pe care le poate descoperi orice utilizator?

1. Traficul personal este criptat si poate sa fie transmis in siguranta pe internet. Orice utilizator VPN poate sa stea departe de numeroase amenintari care se gasesc pe internet.

2. Este aproape imposibil ca hackerii sa poata descoperi comunicari personale sau de afaceri, atata vreme cat se foloseste o retea VPN. De asemenea, hackerii nu au nicio putere asupra dispozitivelor folosite, nici macar atunci cand este utilizata o retea wifi publica.

3. Anonimitatea de pe internet este extrem de importanta. Un VPN bun reuseste sa asigure un nivel ridicat de securitate.

4. Este o solutie mai ieftina decat alte variante destinate securitatii. De asemenea, este o varianta care nu are nevoie de profesionisti pentru instalare, chiar daca uneori interfata poate sa fie ceva mai greoaie. De regula, VPN-ul poate sa fie instalat cu usurinta, doar cu mic ajutor din partea celor care ofera suport. Este unul dintre motivele pentru care trebuie sa se caute o solutie cu suport de cat mai buna calitate.

5. In general, VPN-urile vin cu o interfata usor de folosit. Daca in trecut era destul de greoi sa fie folosita o astfel de solutie de criptare, astazi interfetele sunt foarte usor de folosit si sunt destinate oricui.

Este adevarat ca o solutie VPN buna implica o serie de costuri, ceea ce poate sa nu para atat de incurajator. Totusi, costurile nu sunt mari iar avantajele sunt uriase. In timp, o astfel de solutie poate elimina o multime de cheltuieli, mai ales in cadrul business, unde nevoia de siguranta este extrem de mare.

Exista si riscuri in folosirea VPN-urilor?

Pentru cei care folosesc un VPN pentru activitati legale, nu exista niciun risc. Din pacate, exista si oameni care folosesc aceasta tehnologie pentru tot felul de activitati ilegale, iar riscurile exista mai ales daca VPN-ul folosit nu este dintr-o sursa sigura si poate sa duca la vanzarea de date.

Este recomandat, asadar, sa se foloseasca un VPN doar pentru obtinerea sigurantei pe internet, in mod 100% legal.

Cookies