BAZAR

Avantajele placilor din PVC versus avantajele placilor din lemn

Ce este o placa PVC

Placile din PVC sunt produse cu o densitate medie, recomandate pentru a construi mobila sau elemente decorative interioare sau exterioare. Aceste placi pot sa fie colorate in functie de preferintele utilizatorului. Placa PVC este o solutie ideala pentru aplicatii in mai multe domenii, asa cum sunt constructiile, industria auto, mobila, amenajarile pentru interior si exterior, precum si domeniul publicitate.

Caracteristici esentiale ale unei placi PVC

Printre cele mai importante caracteristici ale placilor din PVC se numara faptul ca au o densitate mare, cuprinsa intre 0.55 si 0.65 g/cm cub si au un miez de porozitate medie. Tinand cont de grosimea pe care aceste placi o au, pot fi lucioase si dure in momentul in care sunt mai groase de 12 mm, iar atunci cand sunt sub 12 mm grosime, pot fi mate si netede, avand o duritate medie. Placile standard disponibile vin in culoarea alba, dar pot fi produse la cerere si placi colorate.

Placi PVC vs Placi din lemn

1. efectul asupra mediului  – atunci cand sunt folosite placile din PVC impactul asupra mediului este redus, deoarece sunt reciclabile si pot fi refolosite in procent de 100%, iar in urma prelucrarii consumul este redus. Placile din lemn sunt insa foarte distructive pentru paduri, deoarece implica utilizarea lemnului de inalta calitate.

2. rezistenta la umiditate – pentru ca la fabricarea placilor PVC este folosita policlorura de vinil, acestea sunt impermeabile, de unde rezulta faptul ca sunt foarte rezistente la apa. Placile din lemn absorb apa, ceea ce determina modificarea formei si suprafetei lor in timp.

3. durata de viata – in cazul placilor PVC durata de viata este foarte extinsa si nu depinde de modul de intretinere. Indiferent in ce culoare sunt, placile din PVC isi vor mentine proprietatile intacte si ofera o durata de viata ce poate ajunge pana la 50 de ani. Placile din lemn sunt dependente de conditiile in care sunt intretinute si pastrate, iar durata lor de viata este medie.

4. rezistenta la razele solare – constructiile realizate din placi PVC sunt foarte rezistente la razele UV si nu isi modifica proprietatile in contact cu acestea. Placile din lemn sunt afectate de razele soarelui, devin uscate, isi pierd culoarea si la contact prelungit cu radiatiile solare pot forma crapaturi inestetice pe suprafata, sau chiar in profunzime, caz in care pentru produsul in care erau incluse nu se mai poate face nimic.

Avand in vedere aceasta comparatie, se poate concluziona ca placile PVC ofera avantaje considerabile comparativ cu placile din lemn, iar elementele realizate din acest material sunt mult mai rezistente si mai estetice.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button