Avantajele fibrei optice și cum se sudează. Vânzări Electronice Telecoms – magazin de nișă (P)

20 oct. 2021
42 Afișari
Avantajele fibrei optice și cum se sudează. Vânzări Electronice Telecoms - magazin de nișă (P)
Avantajele fibrei optice și cum se sudează. Vânzări Electronice Telecoms - magazin de nișă (P)

Sistemele care se bazează pe fibrele optice au devenit din ce în ce mai populare. Acestea se utilizează de regulă în rețelele LAN, în sistemele de alarmă, sisteme video de supraveghere analogice și multe altele.

Conectivitatea prin intermediul fibrei optice reprezintă transmiterea datelor ce se manifestă prin impulsuri de lumină. Transmisiunea lor se realizează prin tuburi subțiri de sticlă, cunoscute sub denumirea de cablu de fibră optică.

Dacă facem comparație cu tradiționalele cabluri de cupru ce se utilizează pentru internet, telefonie sau transmisiunile TV, fibra optică este de departe mult mai performantă, iar aici ne referim la viteza de internet cât și la lățimea de bandă care poate ajunge până la 100 Gbps.

Oamenii optează pentru fibra optică și pentru faptul că nu este afectată de anumite interferențe (radiațiile electromagnetice), fapt pentru care îi oferă o largă aplicabilitate în mai multe domenii.

Spre exemplu, arhitecții și investitorii implementează astfel de instalații în clădirile sau în blocurile de locuințe ce sunt nou construite.

Totodată, tot mai multe persoane optează pentru fibra optică pentru că produsele din această nișă sunt destul de convenabile la preț, astfel că instalatorii pot alege tot ceea ce au nevoie pentru a lucra în acest domeniu, la prețuri accesibile. Un magazin online care deține produse precum conectori fibră optică, cabluri, surse și multe altele de acest gen este  vanzari-electronice-telecoms.ro. Găsim aici o gamă foarte vastă de produse, la prețuri accesibile.

Despre sudarea fibrelor optice 

Instalarea unui sistem de fibră optică se poate împărți în 3 etape:

  • rutarea cablurilor
  • sudarea fibrelor cu pigtailuri
  • plasarea cablurilor în cutii de instalare și în cadre de distribuție.

Totodată se mai folosesc și 2 metode de sudare precum cea termică (de fuziune) și mecanică.

Costul echipamentului pentru începerea lucrării prin sudarea mecanică a fibrei optice este mai redus comparativ cu cea de fuziune.

Totuși, timpul de sudare prin ultima metodă este mai scurt iar parametrii sudurii sunt mai buni dacă ne referim la conexiunile mecanice.

Avantajele fibrei optice

Fibra optică vine cu câteva avantaje puternice și stabile.

În primul rând calitatea în ceea ce privește conexiunea dar și viteza de descărcare sunt net superioare comparativ cu alte cabluri. În al doilea rând transmisia prin fibră optică este mai sigură decât cea wireless.

În plus, fibra se poate folosi sub apă, iar cablurile sunt mult mai subțiri și mai ușoare.

Ce putem alege de la Vânzări Electronice Telecoms

Tot ce ține de această industrie, cei de la Vânzări Electronice Telecoms dețin în magazinul lor online. Puteți opta spre exemplu pentru un router fibra optica ce poate fi soluția ideală pentru conectarea unui mic grup de PC-uri la internet de mare viteză. Acest router va permite mai multor utilizatori să acceseze simultan rețeaua de internet, deci este potrivit pentru o instituție sau o locație de birouri, unde se utilizează foarte mult conexiunea la internet.

Acest tip de router încorporează 4 porturi 10/ 100 Base -TX hub de comutare, acest lucru prevenind atacurile de pe internet dar și extinde rețeaua LAN.

De asemenea nu oferă doar funcțiile de bază ci și funcții de firewall complete, inclusiv NAT, Port, MAC și filtrarea conținutului, acestea fiind importante pentru a proteja rețeaua să nu fie accesată de către alți utilizatori neautorizați.

Așadar, conexiunea prin fibră optică poate oferi mai multă siguranță dar și flexibilitate în ceea ce privește funcționarea, comparativ cu cea wireless.

Descoperiți întreaga gamă de produse de pe site-ul vanzari-electronice-telecoms.ro cât și serviciile pe care le pune la dispoziție. Luați legătura cu echipa pentru orice nelămurire.

Date de contact:

Cookies