Autoutilitara Iveco Daily Blue castiga premiul International Van of the year 2018

de:
05 nov. 2018
1 Afișari
Autoutilitara Iveco Daily Blue castiga premiul International Van of the year 2018

Juriul de 25 de membri, compus din editori si jurnalisti ai revistei internationale Light Commercial Vehicle Magazine, a decis in unanimitate castigatorul: Iveco Daily Blue Power a castigat cu 113 puncte, urmata de noul Ford Transit Custom cu 79 de puncte. Locul 3 a fost ocupat de Volkswagen Commercial Vehicles cu ultimul model cu propulsie pe baza de gaz Caddy TGI.

Cinci branduri s-au aflat in competitie pentru acest prestigios premiu anual care a inclus si autoutilitarele MAN TGE si Renaul Kangoo Z.E.33. Anuntarea castigatorului si prezentarea trofeului cu un design nou a avut loc la Lyon, Franta in data de 22 Noiembrie 2017 in prezenta a 1.500 de reprezentanti din industria europeana a vehiculelor comerciale.

Presedintele companiei Iveco, Pierre Lahutte, a comentat la primirea premiului: In anul in care aniverseaza 40 de ani, autoutilitara Daily a fost aleasa a treia oara „International Van of the Year”. Dincolo de acest produs de succes, acest premiu recunoaste eforturile enorme facute de Iveco pentru a contribui decisiv la lupta pentru aerul curat din orasele noastre si la reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Autoutilitara Daily Blue Power in versiunea electrica, pe gaz natural si pe motorina este primul si singurul vehicul care ofera trei optiuni ce anticipeaza regulementarile din ce in ce mai stricte cu privire la accesul in centrele urbane. Acest lucru asigura investitiile clientilor si le ofera avantajul competitiv de care au nevoie pentru a-si dezvolta afaceri durabile.

Juriul a fost impresionat de realizarile in dezvoltarea gamei Iveco Daily. Acesta este al treilea premiu castigat de IVECO Daily de la infiintarea sa in 1992, prima victorie fiind obtinuta in 2000 si apoi in 2015.

Iata care sunt motivele principale pentru care autoutilitara Iveco Daily a castigat premiul si in acest an:

– Iveco a fost intotdeauna un leader in privinta durabilitatii autovehiculelor usoare pentru transport urban. Noua gama Daily Blue Power confirma aceasta pozitie. Iveco are vehicule sustenabile pe care piata le cere: cu motor diesel, gaz natural sau motor electric. In mod special, Daily cu motor pe gaz natural este foarte placut la condus.

– IvecoDaily Blue Power este recunoscuta pentru inovatia sa tehnica – nou motor diesel cu emisii reduse – pusa in practica cu 3 ani inaintea aplicarii regulamentului Uniunii Europene care va fi obligatoriu pentru autoutilitare (cu mult inainte de orice competitor).

Chiar daca motorul are mai putine emisii decat versiunea Daily cu motor de 2,3 litri, este cu 7% mai eficient. Motivul este, printre altele, ca motorul este mai usor si ruleaza numai pe SCR (Selective Catalytic Reduction)  – ca si camioanele Iveco.

– Solutiile Blue Power de la Iveco Daily sunt ca un ou Kinder: aduce 3 noutati de-odata! Pe langa motorul diesel RDE, Iveco prezinta o versiune electrica imbunatatita, cu o greutate totala de pana la cinci tone si un interval de actiune de 200 km cu cuplu si acceleratie impresionante. In plus, Iveco are o versiune mai buna cu motor pe gaz natural si cutie de viteze automata cu 8 trepte. Potrivit marcii competitoare Fiat Powertrain Technologies, versiunea pe gaz natural reduce cu 35% costurile de functionare.

– Gama de autoutilitaree Daily Blue Power pune laolalta solutiile importante si viabile pentru reducerea impactului asupra mediului al vechiculelor utilitare usoare in operatiunile urbane si suburbane. Tehnologiile dezvoltate de Iveco au fost rafinate constant si frecvent, devenind un standard in industrie.

Cookies