Autoturism devorat de câini şi bucureşteancă moartă din cauza muşcăturilor. Toate în Sectorul 5 al Capitalei. Cine răspunde: nimeni

de:
29 ian. 2011
0 Afișari
Autoturism devorat de câini şi bucureşteancă moartă din cauza muşcăturilor. Toate în Sectorul 5 al Capitalei. Cine răspunde: nimeni

Câinii fără stăpân de pe străzile Capitalei atacă orice: de la oameni până la maşini. O bucureşteancă a povestit pentru ciao.ro că autoturismul Toyota Corolla, cumpărat în luna mai 2010 cu suma de 20.000 euro, a fost devorat de câinii comunitari din cartierul 13 Septembrie la mai puţin de trei luni de la achiziţionare.

„Bara din faţă smulsă şi roasă, proiectoarele găsite pe jos, cablurile smulse, bara din spate dislocată şi roasă, numărul de pe spate smuls şi ros, scutul de motor ros, scutul de podea ros, pe partea stânga a maşinii muşcat din pragurile maşinii iar portierele zgâriate foarte adâncă, portierele din dreapta doar zgâriate, apărătorile de la roţile din faţă smulse şi găsite lângă maşină, apărătorile de noroi faţa şi spate smulse şi roase, toată maşina plină de bale şi păr de câine… Şi, toate astea de 3 ori, într-o lună! Cam în aceeaşi perioadă cu apariţia maşinii mele, în cartier, mai precis în spaţiul verde din sensul giratoriu al străzilor Marinescu / General Nuţu Ioan / Sebastian, o dubiţă a adus seara târziu şi a descărcat 13 câini comunitari. Ziua, câinii stau în spaţiu verde din sensul giratoriu şi noaptea intră pe străduţele dintre blocuri şi atacă oameni sau vandalizeaza maşinile din parcare. Sunt infometaţi şi agresivi, umblă numai în haită şi au devenit spaima cartierului”, a povestit bucureşteanca.

Problema câinilor comunitari este suspendată în aer, în cazul unor evenimente nefericite autorităţile aruncând vina una asupra celeilalte. Astfel, Ordonanţa de Urgenţă 155/2001, ulterior modificată, prevedea iniţial ca maidanezii să fie strânşi de pe străzi şi duşi în adăposturile primăriilor pentru a fi vaccinaţi şi sterilizaţi. În termen de 15 zile, dacă patrupedele nu erau revendicate de stăpân puteau fi eutanasiate.

Nimeni nu răspunde pentru câinii maidanezi

OUG 155/2001 a devenit un an mai târziu Legea 227/2002, modificată ulterior prin Legea 391/2006 care reduce timpul de cazare a câinilor în adăposturile primăriilor la numai 7 zile şi aduce, totodată, o modificare esenţială: patrupedele nerevendicate de stăpân în două zile pot fi adoptate de orice persoană fizică şi juridică, fără ca acestea să îndeplinească vreo condiţie referitoare ca modul cum asigura îngrijirea animalelor.

Însă în 2008, legislaţia a fost din nou modificată la presiunea ONG-urilor de protecţia animalelor, când a apărut celebra „Legea Marinescu” care interzicea eutanasierea câinilor fără stăpân. Potrivit Legii 9/2008, animalele trebuiau doar sterilizate, vaccinate şi deparazitate în adăposturi fiind ulterior eliberate pe străzi.

Femeia muşcată de câini în curtea ADP din Sectorul 5 al Capitalei a decedat vineri la Spitalul Bogdasar Arseni în urma unui stop cardio-respirator.

Citeşte şi Iubitorii de animale: Maidanezii din Bucureşti, îngrijiţi de iubitorii de animale doar cu semnătura.

Primii care apără maidanezii, primii care î abandonează la greu.

Cookies