LA MINE-N CARTIER

Bd. Uranus: Tunel de 800 de metri lungime, la 20 de metri sub Palatul Parlamentului

Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenjarea Teritoriului a Primăriei Municipiului Bucureşti a avizat astăzi, miercuri 11 mai, Planul Urbanistic Zonal pentru cel de-al doilea tronson al bulevardului Uranus, cuprins între Bd. B.P. Hasdeu şi Calea Rahovei.

Conform Planului, magistrala va trece la o adâncime de 20 de metri pe sub Palatul Parlamentului. Este nevoie de coborârea la o asemenea adâncime deoarece Ministerul Apărării deţine o serie de spaţii şi de instalaţii sub Palat. Tunelul va avea o lungime de 800 de metri, iar rampele de intrare vor avea un grad de înclinare de 5%, urmând să aibă şi o lungime considerabilă.

În tunel se va intra din dreptul Institutului Cantacuzino, acesta urmând să traverseze pe dedesubt bulevardul Naţiunilor Unite, Palatul Parlamentului şi Calea 13 Septembrie.

Bulevardul va avea trei benzi pe sens la suprafaţă şi două benzi pe sens în subteran, a  declarat pentru B365.ro arhitectul Constantin Enache, membru al Comisiei Tehnice de Urbanism, dar şi proiectant al PUZ-ului bulevardului, în acelaşi timp. Conform aceluiaşi PUZ va fi amenajat un sens giratoriu între Haşdeu, Izvor şi Naţiunile Unite, dar şi un sens giratoriu între Uranus şi Calea 13 septembrie. De asemenea, este prevăzută şi lărgirea bulevardului Izvor.

PUZ-ul trebuie să fie aprobat şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată pentru acest tronson este de 153 milioane de euro.

Citeşte şi Cum va arăta Bulevardul Uranus, GALERIE FOTO

Unde se duc banii bucureştenilor: topul investiţiilor în infrastructură, în 2011


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button