Autostrada spre Ploieşti costă 450 de milioane de euro

de:
26 aug. 2011
0 Afișari
Autostrada spre Ploieşti costă 450 de milioane de euro

Autostrada Bucureşti – Ploieşti are 62 de kilometri, este construită pe bani de la buget şi costă 450 de milioane de euro, scrie Jurnalul.ro. Cele două tronsoane, Bucureşti – Moara Vlăsiei de 19 kilometri şi Moara Vlăsiei – Ploieşti de 42 de kilometri au ca termene de finalizare lunile octombrie, respectiv decembrie ale acestui an. Primul tronson este finalizat în proporţie de 83%, cel de-al doilea se laudă cu un procent de 59%. Ambele bucăţi de autostradă au probleme cu câte un pod. Astfel, la ieşirea din Bucureşti, pe o porţiune de 6 kilometri până în Pipera, nu s-a putut lucra şi podul peste centura de nord a rămas suspendat. Latifundiarii refuză să îşi dea terenurile pe bani puţini, aşa cum prevede noua lege a exproprierilor. Pe celălalt tronson, la Bărcăneşti, podul a rămas şi el suspendat. Motivul? Aceleaşi exproprieri. Constructorul s-a văzut nevoit să îşi agaţe podul de un zid improvizat pentru că oamenii susţin că nu au fost răsplătiţi îndeajuns pe gospodării.

Cei 62 de kilometri de autostradă care vor lega Bucureştiul de Ploieşti se construiesc pe bani de la buget. 450 de milioane de euro reprezintă costul total al lucrărilor.

Potrivit datelor oficiale, în acest moment, tronsonul de 19 kilometri dintre Bucureşti şi Moara Vlăsiei este gata în proporţie de 83%. Constructorul a dat asigurări că îl va preda în luna octombrie. Pe cealaltă porţiune de 42 de kilometri pe care lucrează regii asfaltului stadiul fizic al lucrărilor este de 59%.

Dacă pe cei 62 de kilometri dintre Bucureşti şi Ploieşti este posibil să se circule, pe bucăţi ce-i drept, până la sfârşitul acestui an, pe Comarnic – Braşov contractul trebuie relicitat.

Cookies