ARHIVA B365

Autostrada din România s-a unit cu cea din Ungaria

„Joi au fost finalizate lucrările de turnare a stratului de uzură care uneşte cele două bucăţi de autostradă, respectiv şoseaua din România cu cea din Ungaria. În prezent se lucrează la birourile punctului vamal, la gheretele de control, la copertină, au fost finalizate lucrările la parcarea în care pot opri peste 100 de vehicule de mare tonaj. Suntem în grafic cu lucrările. Dar asta nu garantează faptul că autostrada va fi dată circulaţiei. Pentru că mai există nişte aspecte şi acorduri interguvernamentale care trebuie stabilite de comun acord de cele două părţi, respectiv statul român şi cel maghiar”, au declarat surse din cadrul constructorilor, citate de aradon.ro.

Totuşi, chiar dacă lucrările la segmentul Pecica-Arad vor fi finalizate în luna iulie, aşa cum susţine constructorul, şoferii nu vor putea circula de la Arad până la Nădlac pe autostradă.

M43 este o autostradă aflată în construcție în Ungaria, ramificație a autostrăzii M5. În primăvara lui 2011 a fost dat în folosință primul segment al ei, între orașele Szeged și Mako, lucrându-se în continuare la segmentul dintre Mako și Nădlac, care a fost conectată cu autostrada A1 din România.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button