Autostrada de Centură Bucureşti. CNAIR a venit cu noi imagini de pe șantierul A0 din partea de Sud a Capitalei | VIDEO

16 nov. 2021
9383 afișări
Autostrada de Centură Bucureşti. CNAIR a venit cu noi imagini de pe șantierul A0 din partea de Sud a Capitalei | VIDEO
Autostrada de Centură Bucureşti. CNAIR a venit cu noi imagini de pe șantierul A0 din partea de Sud a Capitalei | VIDEO sursa foto: captura CNAIR

Cum mai arată lucrările pe Autostrada de Centură Bucureşti vezi în rândurile de mai jos. CNAIR a venit cu noi imagini de pe șantierul A0 din partea de Sud a Capitalei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a venit, marţi, cu o serie de noi imagini de pe şantierul pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud (A0), filmate cu drona. Conform ultimelor detalii, lucrările la lotul II au ajuns la un progres fizic de 27%.

Termenul de finalizare pentru această parte a Autostrăzii A0 este februarie 2023, însă, constructorii promit că în decembrie 2022 s-ar putea circula totuși între DN5 și DN6.

Noi imagini de pe șantierul pentru Autostrada A0, noua centură modernă a Bucureștiului

„Imagini de pe şantierul Autostrăzii de Centura a Municipiului Bucureşti (A0), antreprenor ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S. Acest lot are o lungime de 16,3 km, un progres fizic de 27 % iar termenul de finalizare este februarie 2023.”, au transmis reprezentanţii CNAIR pe Facebook.

Imagini de pe Autostrada A0

Când ar trebui să fie gata lucrările

Conform CNAIR, între 2023 şi 2024 cei vreo 52 de kilometri din partea de sud a Autostrăzii de Centură A0 ar trebui să fie finalizați și deschiși traficului normal. Pe tronsonul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (16,3 km între DN6 şi CF 902, noduri rutiere cu DN6 şi DN5), se lucrează deja de vreun an de către aceeași companie din Turcia, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS. Acest drum ar urma să facă legătura între Clinceni și Berceni, contractul fiind semnat încă din martie 2019.

Totuși, lucrările în forță au început de abia în august-octombrie 2020, pentru o licitație începută în 2017. Prețul total a fost de 751 de milioane de lei, fără TVA și ar trebui să fie gata în februarie 2023.

Ionel Irinel Scrioşteanu, secretar de stat în MT, spunea încă din octombrie că 96 de utilaje erau deja în şantierul de pe lotul trei al Autostrăzii Bucureştiului, A0 Sud și începuse decopertarea de pământ vegetal.

„În decembrie 2022 se va circula pe Autostrada Bucureştiului, între DN5 şi DN6 şi, cu o mobilizare bună a antreprenorilor, în 2023, pe toată A0 Sud.”, transmitea atunci Scrioșteanu.

Click pe butonul Vezi pe Facebook în cazul în care imaginile nu sunt disponibile pe site.Facebook CNAIR nu permite ca filmările de pe pagină să fie vizionate pe alte siteuri.

Cookies