Autostrada București. Încep lucrările și în zona de Nord a Capitalei la Autostrada de Centură | HARTĂ

04 nov. 2021
1022 afișări
Autostrada București. Încep lucrările și în zona de Nord a Capitalei la Autostrada de Centură | HARTĂ
Autostrada București. Încep lucrările și în zona de Nord a Capitalei la Autostrada de Centură | HARTĂ sursa foto: Ionel Irinel Scrioșteanu, Facebook

Vești bune privind viitoarea Autostradă București. Recent, au început lucrările și în zona de Nord a Capitalei la Autostrada de Centură, cel puțin pregătirea de șantier. Vezi mai jos când ar trebui să fie gata.

Autostrada București pare să capete o formă, cel puțin asta a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu. Acesta a transmis pe pagina sa de Facebook, într-un raport pe care îl face săptămânal, că au început activităţile de pregătire a şantierului în zone de nord a Bucureștiului, pentru a demara lucrările la lotul II al Autostrăzii de Centură, ce va înconjura Bucureștiul în anii următori.

Autostrada București merge în linie dreaptă

Acesta mai spune că la data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul cu asocierea de firme româneşti care a câştigat licitaţia, respectiv Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, iar ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost emis în data 16 august anul acesta.

Este vorba despre 𝟭𝟵 𝗸𝗺, între 𝗗𝗡𝟭 #𝗖𝗼𝗿𝗯𝗲𝗮𝗻𝗰𝗮 și 𝗗𝗡𝟮 #𝗔𝗳𝘂𝗺𝗮𝘁𝗶, unde autostrada va avea 2 noduri rutiere și 10 poduri și pasaje. Contractul are o valoare de 831,9 milioane lei, fără TVA, a explicat Ionel Scrioșteanu.

Lungime totală de 101 kilometri pentru Autostrada de Centură

Ionel Scrioşteanu a mai explicat că Autostrada de Centură Bucureşti A0 va avea o lungime totală de 101 km. Mai mult, aceasta face aprte dintr-un proiect imens de infrastructură rutieră european, numit Coridorul 4 pan-european. Acesta traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa.

„Aşa cum am promis, până în 2022 vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. Până în 2023 vom finaliza şi cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada Bucureştiului, iar până în 2024 restul de autostradă, respectiv cele 3 loturi de pe A0 Nord.”, a mai spus secretarul de stat.

Autostrada de Centură A0 Nord – Sectorul 2, are o valoare totală a contractului de 831.920.653,34 lei fara TVA pentru o lungime de 19 kilometri, iar sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile.

Mai mult, durata contractului este de 154 luni, din care: 12 luni perioada de proiectare,22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Cookies