Autostrada A0, centura modernă a Capitalei, prinde formă și asfalt. În ce stadiu sunt lucrările pentru Lotul 2 Sud

15 dec. 2022
8573 afișări
Autostrada A0, centura modernă a Capitalei, prinde formă și asfalt. În ce stadiu sunt lucrările pentru Lotul 2 Sud
Autostrada A0, centura modernă a Capitalei, prinde formă și asfalt. În ce stadiu sunt lucrările pentru Lotul 2 Sud. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a transmis noi informații despre centura modernă a Capitalei, Autostrada A0 – Lotul 2 Sud. Irinel Ionel Scrioșteanu spune în ce stadiu se află lucrările pentru acest tronson de aproape 15 kilometri.

Autostrada A0, centura modernă a Capitalei. Lotul 2 Sud

Stadiul lucrărilor pentru Lotul 2 Sud al Autostrăzii de Centură București, A0, potrivit informațiilor transmise de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor pe Facebook:

  • Au fost montate grinzile pentru 8 structuri: Pasajul pe autostradă peste calea ferată CF București-Giurgiu (km 70+500), Pod pe autostradă peste canal (km 72+446), Pasaj pe autostradă peste CF București-Port 1 Decembrie (km 76+861), Pasaj pe autostradă peste DN4 (km 74+876), Pod pe autostradă peste râul Sabar (km 73+518), Pasaj pe bretea peste autostradă DN6 (km 84+096), Pasaj pe DC20 peste autostradă (km 83+002) și Pasaj pe autostradă peste DN6 (km 84+535).
  • Se lucrează la instalarea stâlpilor prefabricați la pasajele peste autostradă.
  • Până acum, au fost montate 643 de grinzi, din totalul de 811 ce corespund tuturor podurilor și pasajelor Lotului II.
  • Se desfășoară lucrări la radierele și elevațiile ce corespund pentru 15 poduri și pasaje. Sunt finalizate radierele pentru cele 15 structuri și elevațiile pentru 7 structuri.
  • Se așterne mixtura asfaltică cu strat de bază AB 31,5 și mixtura asfaltică cu strat de legătură BAD 22,4.
  • Se realizează lucrări de umpluturi terasamente.
  • Se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea plăcii de suprabetonare aferentă podurilor.
  • Se lucrează la montarea predalelor prefabricate pentru podurile aferente.
  • Sunt executate rampele ce corespund pasajelor peste autostradă.
  • Se lucrează la Centrul de Întreținere și Coordonare, la parcările de scurtă durată, iluminat, şanțuri, sisteme ITS, bazine de retenție, panouri fonoabsorbante și drumuri de întreținere.

Se află lucrarea în grafic?

„Această lucrare se află în graficul de execuție contractat și asumat de către antreprenor”, transmite secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Autostrada de Centură București va avea, în total, o lungime de 101 kilometri și face parte dintr-un imens proiect european de infrastructură rutieră numit „Coridorul 4 Pan-European”, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.

Lotul 2 Sud al Autostrăzii de Centură București A0 are o lungime de aproape 15 kilometri, iar din toamna anului 2020 se desfășoară lucrări pe toată lungimea drumului, pe raza localităților Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu.

Cookies