Autostrada A0, care înconjoară Bucureştiul, este în lucru. Ministerul Transporturilor anunță când vor fi dați în folosință primii kilometri 

05 oct. 2021
664 afișări
Autostrada A0, care înconjoară Bucureştiul, este în lucru. Ministerul Transporturilor anunță când vor fi dați în folosință primii kilometri 
Autostrada A0, care înconjoară Bucureştiul, este în lucru. Ministerul Transporturilor anunță când vor fi dați în folosință primii kilometri 

Autostrada A0, care înconjoară Bucureştiul, este în lucru, anunță un reprezentant al Ministerul Transporturilor care a și explicat când vor fi dați în folosință primii kilometri de șosea nou-nouăță. Totuși, mai avem de așteptat.

Autostrada A0, numită și Autostrada București, este în prezent în lucru, iar șoferii vor putea circula pe ea, între DN5 şi DN6, începând cu luna decembrie a anului 2022, așa că mai avem de așteptat vreo 15 luni până la marele eveniment. Anunțul a fost făcut de secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, într-un mesaj pe Facebook.

Autostrada A0, în construcție în acest moment

„În decembrie 2022 se va circula pe Autostrada Bucureştiului, între DN5 şi DN6. De peste 11 luni se lucrează pe toată lungimea Lotului II al A0 Sud, pentru cei aproape 15 km de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Daraşti, 1 Decembrie, Vidra şi Cornetu”, a transmis Ionel Scrioşteanu pe pagina sa de Facebook, dând o veste bună bucureștenilor.

A0 va avea peste 100 de kilometri lungime

Conform informațiilor oferite de secretarul de stat, Autostrada de Centură Bucureşti A0 va avea o lungime totală de 101 km. Aceasta face parte dintr-un proiect european de infrastructură rutieră imens, numit Coridorul 4 pan-european. Acesta traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa.

„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud.”, a mai spus acesta, vorbind despre Autostrada A0.

Primii kilometri de autostradă vor fi dați în folosință decembrie 2022

Proiectul a fost acordat firmei Alsim Alarko, din Turcia. Constructorul  şi-a luat angajamentul ca în luna decembrie 2022 să se circule pe A0, între DN5 şi DN6. De asemenea, încă din luna august a început producţia de grinzi în fabrica amplasată pe traseul A0 Sud, în zona lotului 2.

Ce se întâmplă cu pasajul de la Domnești

Pasajul de la Domneşti începe și el să prindă contur. Acesta ar trebuie să fie deschis circulaţiei în primăvară, după cel de la Mogoşoaia. Lucrările au reînceput de abia anul trecut la acest proiect. Mai mult, săptămâna trecută au fost montate grinzile metalice, iar lucrările la al doilea sens giratoriu suspendat din România avansează cu pași mari pentru deschiderea de la începutul anului viitor.

„S-a optat să se lucreze în paralel cu două echipe, cu două macarale de 300 de tone fiecare. (…) Anul viitor va fi finalizat şi Pasajul Domneşti şi Pasajul Berceni şi Pasajul Olteniţei, iar spre finalul lunii decembrie şi Pasajul Cernica.”, a mai spus Ionel Scrioşteanu.

Cookies