Autostopul ar putea fi interzis de lege. Ce amenzi vor risca românii care iau călători în mașină

de:
17 dec. 2013
0 Afișari
Autostopul ar putea fi interzis de lege. Ce amenzi vor risca românii care iau călători în mașină

„Autostopul” va fi interzis prin lege daca Guvernul va aproba un proiect de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Transporturilor, informeaza de Rtv.net. In proiect, se motiveaza ordonanta prin faptul ca autostopul reprezinta „o practică ilicită care determină efecte negative majore asupra activităţii economice a întreprinderilor autorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei rutiere”.

Potrivit Proiectului de Ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor „afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate și mediul concurenţial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate desfășurate de către persoane fizice și juridice”.

Prin urmare, persoanele fizice sau cele juridice nu vor mai putea realiza transport public de persoane cu un autoturism dacă nu respectă prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Potrivit proiectului de OUG pentru modificarea articolului 55 din Legea 38/ 2013, se vor da amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei  pentru „efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013). Articolul 7 din aceeaşi lege spune că „Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi”.

Cookies