ȘTIRI

FOTO Mica minune de la ISU București, prezentată marți de Raed Arafat – cumpărată din donații

Această autospecială este singura mașină de dimensiuni atât de mici din România care reunește atât un echipament de stingere ( un bazin cu 200 litri de apă ce poate fi refulată cu ajutorul unei motopompe de ultra-înaltă presiune -100 bari-, în condiţiile în care în general presiunea este de 20 bari, astfel se utilizează chibzuit cantitatea de apă, iar presiunea mai puternică a apei stinge focul mai repede), cât și echipament de prim ajutor și echipament de descarcerare (care funcționează cu ajutorul unui acumulator, nemafiind nevoie de pompe hidraulice). Astfel, mașina se deplasează ușor, fiind de mici dimensiuni, și cumulează toate aceste dotări.

Autospecială Volkswagen Amarok a costat, după declaraţiile secretarului de stat Raed Arafat, aproape 80.000 euro.

În plus, noua achiziţie a ISU Bucureşti are  un sistem de coordonare a traficului și sistem de comandă.

„Important la această autospecială este că a fost cumpărată cu banii oamenilor. Cu ajutorul lor, noi vom reuși să salvăm mai multe vieți”, a declarat Arafat.

Cu sprijinul Fundației pentru SMURD, ISUMB a beneficiat și de alte două autospeciale (Nissan Pathfinder, autospecială a medicului de urgență și o autospecială pentru suport logistic, Opel Navaro), două motociclete cu ajutorul cărota s-au făcut 68 de intervenții și 21 de camere video. „În viitorul apropiat intenționăm să cumpărăm un avion cu ajutorul acestor fonduri”,  a mai precizat Arafat.

Raed Arafat a precizat că Bucureștiul mai are încă probleme în ceea ce privește serviciul medical de urgență, majoritatea legate de timpul în care se ajunge pentru rezolvarea codurilor roșii și galbene. „Deși odată cu achiziționarea celor două motociclete am reușit să reducem substanțial timpul de soluționarea a cazurilor grave, Bucureștiul încă mai are astfel de probleme. De exemplu, când avem un cod roșu trebuie să ajungem acolo în 6 minute, iar noi ajungem în 8 -9 minute. La capitolul aceasta stăm, totuși, bine. Avem probleme când vine vorba de coduri galbene, unde ar trebuie să ajungem în 15 minute, 20 maxim și se întâmplă să ajungem și în 30 de minute. Problemele acestea încercăm să le soluționăm”, a mai declarat secretarul de stat. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button