Autorizație ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, anulată de instanță. „Încă o dovadă a modului haotic în care a lucrat fosta administrație”

06 dec. 2022
4583 Afișari
Autorizație ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, anulată de instanță. „Încă o dovadă a modului haotic în care a lucrat fosta administrație”
Autorizație ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, anulată de instanță. „Încă o dovadă a modului haotic în care a lucrat fosta administrație” | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că o autorizație de construire, emisă în mod ilegal de către Gabriela Firea, a fost anulată de către instanța de judecată. Este vorba despre un imobil ce se află pe strada Știrbei Vodă din București.

Autorizație ilegală de construire, emisă de Gabriela Firea, anulată de instanță

Respectiva autorizație de construire a fost emisă în timpul mandatului fostului primar al Bucureștiului, Gabriela Firea. Luni, 5 decembrie 2022, Nicușor Dan a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că instanța a decis să anuleze respectiva autorizație.

Motivul a fost ilegalitatea acesteia. Imobilul pentru care a fost emisă se află pe strada Știrbei Vodă 68, într-o zonă protejată. Terasa acestuia, a fost închisă în mod abuziv de către proprietarii spațiului de la parter.

Astfel că, în urma decizie luate de către instanța de judecată, terasa închisă cu geamuri de termopan, trebuie să fie readus la starea inițială, anunță Nicușor Dan.

Terasa a fost transformată în cafenea

Odată cu realizarea intervențiilor ilegale asupra fațadei clădirii din centrul Bucureștiului, terasa acesteia a fost transformată în cafenea. Toate aceste modificări au fost realizate fără a ce obține acordul Asociației de proprietari, clădirea fiind în esență un bloc de locuințe.

Prin acest demers, proprietarii spațiului de la parter au blocat și accesul la contorul de gaze al blocului și au sistat furnizarea de gaze către locatari, a declarat Nicușor Dan.

Decizia dată de Curtea de Apel București este una definitivă. Astfel că, autorizația de construire în baza căreia au fost realizate modificările a fost anulată.

Primarul general a mai transmis și că această autorizație reprezintă o dovadă a modului haotic și abuziv în care a lucrat administrația condusă de Gabriela Firea.

Cookies