Autorizaţia pentru Aqua Park-ul din Tineretului a fost suspendată

de:
21 iul. 2011
0 Afișari
Autorizaţia pentru Aqua Park-ul din Tineretului a fost suspendată

Tribunalul Bucureşti a suspendat, pe 15 iulie, Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire pentru investitia Aqua Park din Parcul Tineretului. Conform Legii, suspendarea este valabila pana la judecarea de Tribunalul Bucuresti a cererii de anulare a Planului Urbanistic de Detaliu si a autorizatiei de construire. Asociatia Salvati Bucurestiul este obligata sa depuna cererea de anulare la Tribunalul Bucuresti pana pe 15 septembrie 2011, iar cererea va fi probabil judecata in toamna anului 2012.

Printr-un contract de parteneriat public privat din 29.04.2009, ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti), structura a Primariei Municipiului Bucuresti, se asocia cu firma Blue Ciel pentru construirea unui Aqua Park pe o suprafata de 52.800 metri patrati din Parcul Tineretului. Contractul este ilegal, intrucat un astfel de contract trebuia aprobat obligatoriu de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, susţin cei de la Asociatia Salvati Bucurestiul.

Planul Urbanistic de Detaliu pentru Aqua Park a fost aprobat printr-o Hotarare a Consiliului Local al Sectorului în 2009, iar pe 8 martie 2011 primarul Sectorului 4 a emis autorizatia pentru construire.

Potrivit ONG-ului, Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire contin numeroase ilegalitati. Astfel, cele doua acte schimba destinatia de spatiu verde pentru alte functiuni (restaurante, parcari, etc.), acordul de mediu s-a emis cu conditia obtinerii avizului de defrisare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obtinut pana in acest moment.

La inceputul lunii mai 2011, beneficiarul a taiat aproximativ 300 de arbori si arbusti de pe terenul in cauza fara aviz de defrisare, conform Fundatiei Eco-Civica.

Cookies