Autorizaţia de construire pentru biserica din Parcul Emil Gârleanu, anulată de Curtea de Apel

de:
06 apr. 2015
0 Afișari
Autorizaţia de construire pentru biserica din Parcul Emil Gârleanu, anulată de Curtea de Apel

„Prin decizia pronuntata in 2 aprilie 2015 in dosarul 39264/3/2012, Curtea de Apel Bucuresti a anulat irevocabil autorizatia de construire emisa de Primarul Sectorului 3 (Liviu Negoita) pentru o biserica in Parcul Emil Garleanu.

Actiunea a fost initiata de asociatia de proprietari a unui bloc de langa parc, de Fundatia Eco-Civica si de Asociatia Salvati Bucurestiul. In prealabil, conform legii, asociatiile au solicitat revocarea autorizatiilor. Primarul Sectorului 3 (Robert Negoita) a refuzat cererea de revocare.

Autorizatia a fost emisa pe un spatiu verde amenajat, cu opozitia majoritatii locatarilor blocurilor din jurul parcului”, anunţă Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pentru construirea lăcaşului de cult, Biserica a defrisat fara aviz de defrisare cateva zeci de arbori din parc, mai precizează Nicuşor Dan în comunicatul citat.

„De asemenea, in 8 ianuarie 2014 Tribunalul Bucuresti a suspendat executarea autorizatiei. In ciuda hotararii Tribunalului, Biserica a continuat executarea lucrarilor la biserica. Continuarea lucrarilor dupa suspendarea executarii autorizatiei constituie infractiune”, încheie Nicuşor Dan.

Cookies