ÎN BUCUREȘTI

Autoritățile vor să vină cu vaccinul aproape de oameni. În acest moment sunt 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, spune Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat vineri că se vor deschide centre de vaccinare în cartierele bucureștene, pentru a aduce vaccinul aproape de oameni. De asemenea, acesta a declarat că nu este necesară creșterea capacității de vaccinare din Capitală, ci redirecționarea dozelor către mai multe centre.

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, a declarat vineri că vor fi puse în funcțiune centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19, în funcție de solicitări, pentru a aduce vaccinul cât mai aproape de persoanele care s-ar vaccina, dar care nu sunt dispuse să meargă distanțe mai mari, sau care nu pot, din cauza vârstei sau a problemelor de sănătate.

„Capacitatea de vaccinare nu este nevoie să mai crească, avem o capacitate suficientă. Mai există un program de puncte mobile care se vor desprinde din centrele existente şi vor funcţiona temporar în cartiere, în funcţie de solicitări.

De exemplu, în cartierul Ferentari va exista un punct mobil de vaccinare, în cartierul Giuleşti va exista un punct mobil de vaccinare sau va exista transport asigurat pentru toate persoanele care vor să se vaccineze – dus – întors din cartier până la centru şi înapoi – şi în toate celelalte sectoare e posibil să se înfiinţeze puncte mobile de vaccinare în şcoli sau în alte puncte aglomerate, dar asta urmează să vedem în perioada următoare, dar fără creşterea capacităţii, ci redirecţionarea capacităţii excedentare din centrele existente”, a declarat vineri Alin Stoica, potrivit Agerpres

Sunt 1.2 milioane de persoane vaccinate în București, spune Alin Stoica. Câți oameni se vaccinează zilnic în acest moment

Prefectul a subliniat și faptul că în acest moment capacitatea de vaccinare e de peste 20.000 de vaccinări pe zi, și că în București numărul de persoane vaccinare zilnic e de circa 13-14.000, în creștere față de zilele trecute.

„Numărul lor ajunsese undeva la 10.000 în urmă cu câteva zile, fapt care era destul de îngrijorător, dar campania de comunicare cred că a început să dea roade şi sperăm să ajungem în aşa fel încât să umplem capacitatea de vaccinare, să ajungem la 20.000”, a spus Alin Stoica.

În acest moment sunt 1.2 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în București. Stoica speră ca persoanele din județele din jurul Bucureștiului să vină la centrele de vaccinare deschise la marginea Capitalei.

Vineri, 28 mai, a fost inaugurat centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-thru amplasat pe platoul Târgului Pucheni din şoseaua Sălaj. De sâmbăta aceasta doritorii vor putea să meargă la centrul amenajat de Primăria Sectorului 5, centru avizat de Direcția De Sănătate Publică.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button