Autoritățile nu au apreciat ineditul „brad” din doze de vaccin și au amendat drastic Palatul Copiilor

09 dec. 2021
1629 Afișari
Autoritățile nu au apreciat ineditul „brad” din doze de vaccin și au amendat drastic Palatul Copiilor
Autoritățile nu au apreciat ineditul „brad” din doze de vaccin și au amendat drastic Palatul Copiilor

Un brad din doze de vaccin consumate, care trebuia să fie un simbol al Crăciunului sărbătorit în pandemie, a fost realizat la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti, fiind sesizată Garda de Mediu.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi drastic cu 90.000 de lei.

”Organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea bradului din recipiente de vaccin, precum şi operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale, din acelaşi centru, au fost amendaţi cu 90.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM)”, a transmis, joi, Garda de Mediu, citată de news.ro.

Compania de transport deșeuri, avertizată cu suspendarea activității

Instituţia anunţă, de asemenea, că, în plus, compania de transport s-a ales şi cu o notificare către Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea suspendării activităţii, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deşeurilor medicale, în vederea eliminării.

”Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al Gărzii de Mediu, Marioara Gătej.

RO vaccinare a anunțat primul „brad” împotriva COVID-19, realizat din doze de vaccin

Un brad tematic de pandemie, împodobit cu mii de doze de vaccin, a fost promovat de platforma RO vaccinare pe pagina de socializare. „Bradul ” altfel a fost amplasat într-un centru de vaccinare din București pentru a demonstra „meritul celor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19”.

La finalul anului 2021, în care subiectul principal a fost pandemia, spiritul Sărbătorilor de Căciun vine în România cum altfel decât cu un brad împortiva COVID-19. Peste 19.000 de doze de vaccin Pfizer și Moderna împodobesc bradul înalt de 3 metri, iar cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson.

După sute de ore de muncă a personalului de la centrul de vaccinare unde a fost amplasat, “Bradul” de Crăciun este gata și pregătit să fie vizitat în număr cât mai mare, anunță platforma RO vaccinare pe pagina sa de socializare.

Cookies