Autoritățile din București (iar) au fost surprinse de iarna târzie. S-a format polei, iar traficul este îngreunat în Capitală

27 ian. 2023
641 afișări
Autoritățile din București (iar) au fost surprinse de iarna târzie. S-a format polei, iar traficul este îngreunat în Capitală
Autoritățile din București (iar) au fost surprinse de iarna târzie. S-a format polei, iar traficul este îngreunat în Capitală. Foto: Inquam Photos / George Calin, 2021

Iarna târzie abia a adus puțină zăpadă, iar autoritățile din București au fost surprinse, din nou, de condițiile meteo anunțate cu cel puțin o zi în urmă de ANM. Mai mulți șoferi se plâng că au văzut prea puține utilaje pe arterele din Capitală, iar străduțele din oraș sunt identice cu marile bulevarde: pline de zăpadă și polei.

Autoritățile din București (iar) au fost surprinse de iarna târzie

Joi spre vineri noapte a nins în Capitală, iar aceasta este prima zăpadă din această iarnă târzie. Meteorologii au emis avertizare de tip Cod Galben de precipitații și ninsoare, valabilă până sâmbătă seară.

Zăpadă depusă pe mașină, București, 27 ianuarie 2023. Sursa foto: B365.ro
Zăpadă depusă pe mașină, București, 27 ianuarie 2023. Sursa foto: B365.ro

„Grijă la drum, se circulă foarte prost, nu s-a dat cu nimic pe bulevarde, cum e pe străduțe, așa e și pe bulevard”, anunță un șofer, vineri, 27 ianuarie, la ora 06:42, pe grupul de Facebook „Info Trafic Bucuresti si Ilfov”.

Bineînțeles că la această postare au „curs” comentarii de la ceilalți șoferi, membrii în grup:

 • „Era de așteptat să îi ia pe nepregatite”
 • „Nu mai fiți răutăcioși.
  E sfârșitul lui Ianuarie.
  i-a luat și pe ei, iarna, prin surprindere… ca în fiecare an…
  Cine se mai aștepta să ningă în Ianuarie?!”
 • „Nu-i nimic,noi ne plătim asigurări,roviniete,impozite, parcări toate sa fie la zi. Ne punem cauciucuri de iarnă,suntem în regulă cu totul,ei de ce ar fi?”
 • „S-a dat mai devreme, nu se mai iese acum ca se blocheza, e la mintea cocosului”
 • „Eu sunt plecat de la 5 dimineata, cand s-a dat, la 3? Era alb pe Mihai Bravu cand am plecat eu de acasa”
 • „Nu stiu ce ziceti voi dar si aseara si mai devreme am vazut plug cu sararite pe Antiaeriana, DN1 si Lacul Tei. Pe jos e normal, zapada topita”
 • „Te invit pe Mihai Bravu, Stefan cel Mare,Iuliu Maniu, la 6 dimineata, era patinaj artistic, acum s-a mai topit din cauza masinilor, dar plug…am taiat bucurestiul in 2, n-am vazut unu’”
 • „Se aluneca. Da. Nu exista nici un utilaj pe sosele care sa curete cu ceva”
 • „În sectorul 5 la 4,30 o sărăriță trecea dinspre Tudor vladimirescu către viilor”.

Polei în București. Se circulă cu dificultate vineri dimineață

Meteorologii se așteaptă ca până la finalul săptămânii, în București, stratul de zăpadă să ajungă la 15 cm.

Vineri s-a format polei, iar traficul din București este îngreunat. Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere dirijează traficul în această dimineață, dar se așteaptă ca pe tot parcursul zilei să fie aglomerat.

Cookies