Autoritățile au anunțat când începe a treia etapă de vaccinare în România

09 feb. 2021
89 Afișari
Autoritățile au anunțat când începe a treia etapă de vaccinare în România

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat când începe a treia etapă de vaccinare în România.

A treia etapă de vaccinare în România va începe, cel mai probabil, în luna aprilie, conform declarațiilor date de medical Valeriu Gheorghiță.

„Etapa a treia probabil vă începe în Aprilie. Vom pune mai multe date la dispoziție probabil la sfârșitul lunii februarie sau începutul lui Martie când vom avea acces la noile calendare de livrare. Referitor la procentul de persoane vulnerabile care vor fi vaccinate până la sfârșitul primului trimestru, probabil că raportul vă fi estimat la circa 75%”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a mai precizat și că autoritățile lucrează pentru a pune în funcțiune lista de așteptare pe platforma de programări la vaccin.

“O persoană, în momentul în care-și face cont, își exprimă opțiunea de a intra pe lista de așteptare. Se selectează un centru de vaccinare, iar persoana va putea vizualiza numărul de persoane care se află în față pe acea listă de așteptare. În momentul în care va fi un loc disponibil, persoanele de pe lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail, se rezervă locul în centrul pentru care au optat, timp de 24 de ore, interval în care persoana optează pentru programare sau o refuză. Pentru persoanele din mediul rural, care ar ajunge mai greu la un centru de vaccinare, autoritățile vor pune la dispoziție centre mobile”.

Valeriu Gheorghiță a precizat că până în martie ar putea să fie vaccinați circa 1,4 milioane de persoane cu prima doză.

Conform unui anunț al Ministerului Sănătății categoria bolnavilor de diabet se poate vaccina împotriva COVID cu toate cele trei vaccinuri (Pfizer, Moderna şi AstraZeneca-Oxford), indiferent de tipul bolii.

Cookies