BAZAR

Autoritatea locală Sector 6 se alătură Grow Up Romania în Campania STRÂNGE DUPĂ CÂINELE TĂU!

Proiectul îşi propune să îi determine pe stăpânii patrupedelor din comunitate să strângă excrementele căţeilor lor, atunci când ies la plimbare. Pe lângă faptul că sunt neplăcute, excrementele nestrânse de pe străzi, trotuare, spaţii verzi ori locuri de joacă se pot dovedi extrem de periculoase şi pot deveni o sursă de contaminare pentru atât pentru alţi căţei, dar mai ales pentru copii. Cei mici pot dezvolta Giardia, Salmonella, E. Coli sau viermi intestinali, iar cei cu vârste între 1 şi 4 ani sunt cei mai expuşi la astfel de infecţii. 

„Păstrarea curăţeniei în spaţiile publice, verzi, de odihnă şi de joacă este una dintre trăsăturile fundamentale ale spiritului civic. Trăim în aceeaşi comunitate şi toţi ne dorim un mediu curat şi sănătos pentru noi şi copiii noştri. În Sectorul 6 deja acţionăm atât pe partea de informare, cât şi de sancţionare, şi vom intensifica ambele modalităţi de a atrage atenţia asupra acestor aspecte”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Pentru ca mesajul Nu uita să strângi după câinele tău! să ajungă la cât mai mulţi membri ai comunităţii, autoritatea locală Sector 6, prin departamentele din subordine şi colaboratorii săi, a început distribuirea de postere şi flyere către administratorii imobilelor, posesorii de patrupede şi magazinele care comercializează produse specifice. De asemenea, campania a prins deja foarte mulţi adepţi şi în mediul online, canalele de Facebook şi Instagram ale Grow Up Romania şi ale Primăriei Sectorului 6 fiind asaltate de mesaje de susţinere.

Totodată, Poliţia locală Sector 6 informează stăpânii animalelor de companie că, în timpul plimbărilor pe domeniul public, trebuie să deţină asupra lor materiale necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, amenzile sunt cuprinse între 200 lei şi 500 lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button