BAZAR

Marea păcăleală: Dozatoarele de lapte proaspăt din Bucureşti

Probele au fost analizate la LAREX (n.r. – laboratorul de verificare al ANPC) şi, spre surprinderea noastră, am constatat că laptele nu respectă anumiţi parametri. De exemplu, procentul de grăsime este mult mai mic faţă de ceea ce este afişat, iar alţi parametri care dau calitatea şi preţul sunt mult sub limitele normale”, a declarat marţi, preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, cu prilejul unei conferinţe de presă privind raportul de activitate al instituţiei în ultima lună.

În cadrul controlului efectuat în perioada 30 octombrie-4 noiembrie 2011, comisarii ANPC au prelevat 19 eşantioane de lapte crud comercializat prin intermediul automatelor şi au constatat că în 25% din cazuri acesta era neconform. Astfel, laptele proaspăt de vacă de la diverşi producători prezenta un conţinut de grăsime de 3,1% faţă de 3,5% cât ar fi trebuit, în late cazuri procentul fiind de doar 1,8%.

„Totodată, au fost descoperite mai multe abateri privind informarea consumatorilor în sensul că denumirea produsului era înscrisă sub forma lapte de casă fără a se specifica specia de la care provine. Mai mult, lipsea denumirea exploataţiei de origine a laptelui crud, inclusiv a datei mulgerii”, a exemplificat Cerbulescu.

De asemenea, cumpărătorii nu puteau şti când a fost alimentat automatul de lapte şi nici când acesta ar urma să expire.

Potrivit raportului de control întocmit de ANPC, din cei aproximativ 15.000 de litri de lapte verificaţi, circa 4.300 litri nu respectau prevederile actelor normative în vigoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button