Autolaborator pentru analiza aerului de 320.000 euro la Primăria Capitalei

de:
05 apr. 2011
0 Afișari
Autolaborator pentru analiza aerului de 320.000 euro la Primăria Capitalei

Primăria Capitalei va achiziţiona un laborator mobil pentru analiza calităţii aerului din Bucureşti pentru care este dispusă să plătească 1,3 milioane lei (aproximativ 320.000 euro).

Autolaboratorul va fi dotat cu analizoare automate pentru măsurarea poluanţilor aerului prevăzuţi în Directiva europeană pentru calitatea aerului, respectiv oxizii de azot, pulberile în suspensie PM10, PM 2,5, PM 1, monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, ozonul, compuşii organici volatili (în special benzenul), amoniacul şi hidrogenul sulfurat. De asemenea, dotările includ şi senzori pentru măsurarea vitezei şi direcţiei vântului, a temperaturii, a presiunii, a umidităţii relative şi a radiaţiei solare.

Laboratorul va fi montat pe un şasiu de autovehicul de 3,5 t (autofurgonetă), care va avea şi un generator electric tractabil pentru alimentarea autolaboratorului în situaţii de urgenţă unde nu poate fi asigurată alimentarea din sursă fixă. Autolaboratorul va fi dotat şi cu un sistem informatic de prelucrare a datelor, potrivit caietului de sarcini.

Durata contractului este de patru luni de la data atribuirii sale.

Cookies