Autobuzul „Audi cu 5 locuri” care a oprit într-o stație din Sectorul 6. „Mașină cu apucături de STB”

07 nov. 2023
5150 Afișari
Autobuzul „Audi cu 5 locuri” care a oprit într-o stație din Sectorul 6. „Mașină cu apucături de STB”
Autobuzul „Audi cu 5 locuri” care a oprit într-o stație din Sectorul 6. „Mașină cu apucături de STB” | Sursă foto: Facebook-Ai parcat c un bou București

Un șofer care nu a găsit loc de parcare în oraș a decis sa își lase mașina într-o stație STB din Sectorul 6 al Capitalei. Parcarea neregulamentară a fost observată de un trecător, fotografiată și publicată pe rețelele de socializare.

Autobuzul „Audi cu 5 locuri” care a oprit într-o stație STB

Problema locurilor de parcare din București este una de care s-a lovit orice om ce locuiește în oraș sau care a avut treabă în Capitală. Acestea nu sunt suficiente pentru numărul mare de mașini din oraș.

Cu toate astea, parcare mașinilor în stațiile STB este atât neregulamentară, cât și incomodă pentru pietoni. Cei care vor să urce sau să coboare din mijlocul de transport public sunt forțați să se strecoare printre mașinile oprite.

O astfel de parcare a fost observată de o trecătoare în stația de autobuz Brașov, aflată pe Bulevardul Timișoara din S6. Bucureșteanca a imortalizat momentul și a publicat fotografia pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Iată mesajul transmis:

„Audi cu apucături de STB.”

| Sursă foto: Facebook-Ai parcat ca un bou București

În imagini se poate observa că Audi-ul fotografiat nu este singura mașină parcată neregulamentar. Un sir lung de vehicule lăsate „la bordură” poate fi observat atât în spatele, cât și în fața mașinii fotografiate.

Iată și câteva dintre comentariile lăsate de oameni:

  • „Amenzi prea mici, ne permitem să facem ce vrem.”
  • „Nu sunt locuri…”

Conform legislației rutiere ce este în vigoare la acest moment în România, șoferilor nu le este permisă staționarea voluntară a mașinilor în stațiile mijloacelor de transport public. Mai exact, mașinile nu pot fi lăsate la o distanță mai mică de 25 de metri înainte, sau după acestea.

Astfel că, în cazul în care parcare este observată polițiști sau sesizată de cetățeni, șoferul poate fi amendat pentru nerespectarea regulilor.

Cookies