LA MINE-N CARTIER

Autobuzele turistice din Capitală: primul obiectiv, Elena Udrea FOTOGALERIE

Atmosfera din faţa Palatului Parlamentului, în prima staţie de pe traseul turistic (punct de întâlnire pentru presă), era anostă în jurul orei 11. Ziariştii, mulţi dintre ei aşezaţi turceşte pe gazonul de lângă carosabil căutau umbra stâlpilor subţiri. În mijlocul străzii patru poliţişti se îngrijeau de circulaţie. „Ce autobuze?!”, s-a auzit la un moment dat o voce gâjâită din staţia unuia. “Alea turistice, supraetajate, de le-au adus din Constanţa. Nu ştiu pe unde apar…”, răspunde poliţistului din teren, uitându-se când în stânga când în dreapta.

Nici prezenţa directorului RATB Adrian Criţ n-a fost suficientă să-i dezmortească mulţimea. A trecut aproape neobservat printre ziarişti. Doar cei acreditaţi la instituţie i-au venit în întâmpinare.

Cum e domn’ director? Radu Mazăre n-apare?”. “Trebuie să-i mulţumesc şi lui pentru colaborare”, zice zâmbind uitându-se către maşina neagră cu geamuri fumurii care tocmai oprise în faţa Palatului Parlamentului. A fost suficient să se vadă o pereche de încălţări de damă, ieşind de după porţiera din spatele şoferului. „A venit!”, a răcnit unul la un moment dat cu un aparat foto imens, legat de gât. Semnalul i-a trezit pe toţi din amorţeală. Elena Udrea, abia ieşită din maşină, a fost înconjurată în câteva secunde de ziarişti şi de remarci precum “Ce bine vă stă în verde!”. Întrebăririle au curs lanţ preţ de câteva minute, între care şi cele referitoare de costul autobuzelor, care de fapt sunt închiriate de la Regia de Transport Public din Constanţa, după cum menţionase RATB în comunicatele de presă încă de ieri.

Buluceala de la intrarea în autobuz n-a ţinut mult. S-a mutat sus, unde din cauza numărului mare de persoane maşina s-a lăsat pe-o parte. „Să nu ne răsturnăm”, zice Udrea, din mulţimea de obiective şi camere de luat vederi. Fără niciun rezultat. A trebuit să se aşeze pe un scaun de lângă culoar ca autobuzul să pornească. Nici după asta, mare lucru nu s-a întâmplat. Toată lumea era în jurul ministrului iar la Universitate doar câţiva au reacţionat atunci când s-a strigat din faţă: „Jos, bă, că-s cablurile de alimentare de la troleu!”.

Cu un etaj mai jos, nici ţipenie. Doar casieriţa, un ins şi şoferul au rămas pe primul nivel al maşinii pana la Piata Victoriei, acolo unde călătoria oficială a Elenei Udrea s-a încheiat. Nu înainte de alte două runde de buluceală. Una în faţa scării autobuzului iar ce de-a doua lângă maşina de protocol a ministerului. După, trei sferturi din ziariştii invitaţi la eveniment s-au evaporat. Au rămas doar câtiva, alături de corespondenţii câtorva televiziuni care au tras în medie câte cinci duble de căciulă pentru un stand-up de câteva secunde.

Atmosfera din faţa Palatului Parlamentului, în prima staţie de pe traseul turistic (punct de întâlnire pentru presă), era anostă în jurul orei 11. Ziariştii, mulţi dintre ei aşezaţi turceşte pe gazonul de lângă carosabil căutau umbra stâlpilor subţiri. În mijlocul străzii patru poliţişti se îngrijeau de circulaţie. Ce autobuze?!”, s-a auzit la un moment dat o voce gâjâită din staţia unuia. “Alea turistice, supraetajate, de le-au adus din Constanţa. Nu ştiu pe unde apar…”, răspunde poliţistului din teren, uitându-se când în stânga când în dreapta.

Nici prezenţa directorului RATB Adrian Criţ n-a fost suficientă să-i dezmortească mulţimea. A trecut aproape neobservat printre ziarişti. Doar cei acreditaţi la instituţie i-au venit în întâmpinare.

FOTO

Cum e domn’ director? Radu Mazăre n-apare?”. “Trebuie să-i mulţumesc şi lui pentru colaborare”, zice zâmbind uitându-se către maşina neagră cu geamuri fumurii care tocmai oprise în faţa Palatului Parlamentului. A fost suficient să se vadă o pereche de încălţări de damă, ieşind de după porţiera din spatele şoferului. A venit!”, a răcnit unul la un moment dat cu un aparat foto imens, legat de gât. Semnalul i-a trezit pe toţi din amorţeală. Elena Udrea, abia ieşită din maşină, a fost înconjurată în câteva secunde de ziarişti şi de remarci precum “Ce bine vă stă în verde!”.

Întrebăririle au curs lanţ preţ de câteva minute, între care şi cele referitoare de costul autobuzelor, care de fapt sunt închiriate de la Regia de Transport Public din Constanţa, după cum menţionase RATB în comunciatele de presă încă de ieri.

FOTO

Buluceala de la intrarea în autobuz n-a ţinut mult. S-a mutat sus, unde din cauza numărului mare de persoane maşina s-a lăsat pe-o parte. Să nu ne răsturnăm”, zice Udrea, din mulţimea de obiective şi camere de luat vederi. Fără niciun rezultat. A trebuit să se aşeze pe un scaun de lângă culoar ca autobuzul să pornească.

FOTO

Jos, nici ţipenie. Doar casieriţa, un ins şi şoferul au mai rămas pe primul nivel al maşinii pana la Piata Victoriei, acolo unde călătoria oficială a Elenei Udrea s-a încheiat. Nu înainte de alte două runde de buluceală. Una în faţa scării autobuzului iar ce de-a doua lângă maşina de protocol a ministerului. După, trei sferturi din ziariştii invitaţi la eveniment s-au evaporat. Au rămas doar câtiva, alături de corespondenţii câtorva televiziuni care au tras în medie câte cinci duble de căciulă pentru un stand-up de câteva secunde.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button