Autobuzele turistice din Bucureşti vor fi diferite de cele din restul lumii, din motive extrem de româneşti. VEZI AICI DE CE

de:
06 feb. 2011
0 Afișari
Autobuzele turistice din Bucureşti vor fi diferite de cele din restul lumii, din motive extrem de româneşti. VEZI AICI DE CE

Mulţi şi-au imaginat că o sa avem şi noi pe la Universitate autobuze supraetajate, la fel ca în marile capitale europene. Acum, Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti a reluat acest proiect, dar directorul executiv adjunct al acesteia, Dana Săvuică, a declarat că autobuzele turistice din Bucureşti nu vor fi la fel de înalte ca cele din restul lumii. Motivul este simplu şi extrem de românesc: nu se poate din cauza cablurilor de televiziune, de internet şi de telefonie, care i-ar putea electrocuta sau chiar decapita pe turiştii de la etajul superior al autobuzului. Altfel proiectul a fost demarat şi acum se caută finantare.

De altfel, primarul general Sorin Oprescu declara că autobuzele supraetajate clasice vor fi modificate pentru a se adapta specificului bucureştean: „Am găsit acum un producător, în nişte limite băneşti rezonabile, care să coboare aceste autobuze. Ele rămân decapotabile pentru partea de vară şi pot încăpea fără riscuri sub firele Bucurestiului. La început vor fi doar şase”, spunea Oprescu.

Autobuzul sau autocarul ar urma sa funcţioneze în sistem ‘Hop On – Hop Off’, adica după cumpararea unui bilet, turistul poate sa meargă până la primul obiectiv, coboară, vizitează şi apoi urcă în următorul autobuz pentru a continua traseul.

Dana Săviucă a declarat că staţia de plecare a acestui autocar va fi în Piaţa Timpului, în apropierea kilometrului zero al Bucureştiului. În această piaţă se va face şi un centru de informare turistic. În măsura în care o să fie găsită finanţarea pentru acest proiect, se doreşte ca autocarul să fie funcţional pâna la începutul lunii mai,  care a fost declarată luna Bucureştiului.

Prin realizarea acestui serviciu se urmăreşte creşterea numărului de turişti care vizitează Bucureştiul în 2011. ATMB işi propune să organizeze tururi tematice de Bucureşti  (gastronomice, culturale sau  istorice) precum si tururi pe bicicletă.

(foto: Flickr.com)

Cookies