Autobuzele liniilor 330, 335, N1 și N10 revin pe carosabil, temporar. STB anunță care este perioada în care mașinile vor opri în stațiile aflate la trotuar

05 mai 2023
2842 Afișari
Autobuzele liniilor 330, 335, N1 și N10 revin pe carosabil, temporar. STB anunță care este perioada în care mașinile vor opri în stațiile aflate la trotuar
Autobuzele liniilor 330, 335, N1 și N10 revin pe carosabil, temporar. STB anunță care este perioada în care mașinile vor opri în stațiile aflate la trotuar | Sursă foto: TPBI

Societate de Transport București (STB) a anunțat că  autobuzele 330, 335, N1 și N10 vor reveni temporar pe carosabil. Măsura a fost luată pentru a permite executarea unor lucrări în intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Moșilor.

Autobuzele liniilor 330, 335, N1 și N10 revin pe carosabil

Săptămâna viitoare, circulația autobuzelor pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București va fi întreruptă temporar.

Motivul pentru care această modificare intervine este de a permite executarea unor lucrări la sistemul de semaforizare din intersecția Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Moșilor.

Astfel, STB anunță că, în perioada 8 -9 mai 2023, autobuzele care circulă prin această zonă vor circula pe carosabil. Liniile afectate de modificare sunt:

  • 330,
  • 335,
  • N1,
  • N10.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cele patru linii vor opri în stațiile de la trotuar

În perioada menționată mai sus, cele patru linii de autobuz vor opri în stațiile aflate la trotuar. Iată cum vor funcționa liniile afectate de modificare:

Liniile 330 și 335

  • Pe sensul către terminalul ”Complex Comercial Băneasa”, cele două linii de autobuz nu vor mai intra pe calea de rulare a tramvaielor după trecerea de rondul Bucur Obor, ci vor circula în continuare pe carosabilul de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, cu opriri în stațiile situate la trotuar.
  • Pe sensul către terminalul ”Complex Comercial Băneasa”, cele două linii de autobuz vor ieși de pe calea de rulare a tramvaielor în zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare/Str. Lizeanu (după efectuarea stației „Lizeanu”) și vor circula pe breteaua pasajului Bucur Obor, cu revenire pe calea de rulare a tramvaielor la intersecția Șos. Mihai Bravu/Bd. Ferdinand.

Ulterior autobuzele vor urma traseul normal, fără modificări în efectuarea stațiilor.

Linia de noapte N1

  • Pe sensul către terminalul „Bd. Banu Manta”, autobuzele liniei de noapte vor circula pe carosabilul de pe Șos. Ștefan cel Mare, pe tronsonul cuprins între rondul Bucur Obor și Str. Lizeanu, urmând a intra pe calea de rulare a tramvaielor la intersecția Șos. Ștefan cel Mare/Str. Lizeanu.

Pe durata desfășurării lucrărilor, autobuzele nu vor mai efectua opriri în stația „Lizeanu”.

Linia de noapte N10

  • Pe sensul către terminalul „Romprim”, autobuzele liniei de noapte vor ieși de pe calea de rulare a tramvaielor în zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare/Str. Lizeanu (după efectuarea stației „Lizeanu”) și vor circula pe breteaua pasajului Bucur Obor, cu revenire pe calea de rulare a tramvaielor la intersecția Șos. Mihai Bravu/ Bd. Ferdinand.
Cookies