ÎN BUCUREȘTI

Autobuze, tramvaie și troleibuze, spălate zilnic începând de astăzi. Acțiune STB în Capitală

Mijloacele de transport în comun ale STB nu se află printre preferințele bucureștenilor atunci când aleg un mijloc de locomoție pentru a se deplasa prin București. Preferă mașina personală, metroul - ca să scape de aglomerație - sau o trotinetă pe care să o închirieze de la un colț de stradă. Adesea, autobuzele și tramvaiele sunt evitate pentru că sunt insalubre.

STB anunță că, începând de astăzi, spală vehiculele sale, în contextul Covid. Societatea de Transport București lansează de marți, 5 octombrie, o amplă acțiune de igienizare și dezinfectare. Zilnic, toate vehiculele din parcul auto al societății STB sunt verificate dacă au fost curățate, promite compania.

STB începe curățenia în autobuze

Astfel, conform anunțului, în interiorul autobuzelor, tramvaielor și troleibuzelor se vor pulveriza, cu ajutorul atomizoarelor, substanțe de decontaminare care elimină majoritatea virușilor. „Toate mijloacele de transport trec apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: curățarea și spălarea salonului de călători şi a scărilor, ştergerea prafului de pe scaune, pervaze ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea ușilor, a pereţilor laterali, și a elementelor de articulaţie.”, precizează STB.

În paralel, STB SA desfășoară și un program de curățare a stațiilor STB: a celor 480 de refugii, cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc.

La final, vehiculele sunt controlate. „La nivelul conducerii depourilor şi autobazelor se efectuează controale ale vehiculelor, atât la ieşirea parcului dimineaţa, cât şi în traseu pe parcursul zilei, iar dacă este necesar, se aplică măsuri de corecţie, precizează compania de transport a Bucureștiului”, mai transmite STB.

Potrivit comunicatului, Societatea de Transport București STB SA a dotat autobazele cu staţii de spălare noi, moderne, „cu scopul de a asigura igienizarea vehiculelor şi un grad de confort cât mai ridicat pentru călători”.

STB SA face apel „la înțelegerea călătorilor” pentru a menține, pe parcursul întregii zile, condițiile de curățenie corespunzătoare, ce pot fi afectate și de încărcarea vehiculului, comportamentul inadecvat al anumitor călători şi de condiţiile meteo.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button