Autobuze murdare, afișaje stricate, plus alte probleme la STB. TPBI a controlat transportatorii publici din București și Ilfov, la autobaza Ferentari a fost cel mai rău

24 apr. 2023
2308 Afișari
Autobuze murdare, afișaje stricate, plus alte probleme la STB. TPBI a controlat transportatorii publici din București și Ilfov, la autobaza Ferentari a fost cel mai rău
Autobuze murdare, afișaje stricate, plus alte probleme la STB. TPBI a controlat transportatorii publici din București și Ilfov, la autobaza Ferentari a fost cel mai rău | Sursă foto: TPBI

Pe parcursul săptămânii trecute, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) a efectuat controale la operatorii de transport public. În urma acestora, au fost descoperite numeroase nereguli și au fost aplicate sancțiuni.

Controale TPBI la operatorii de transport

TPBI a anunțat în data de 21 aprilie 2023, că au fost efectuate controale și verificări la toți operatorii de transport public de persoane din București și Ilfov. Mai precis, au fost controlate următoarele societăți:

  • STV SA,
  • Regio Serv Transport,
  • STCM Ecotrans,
  • Societatea de Transport București SA (STB) – Autobazele Titan, Ferentari, Alexandria și Militari.

Aceste acțiuni au vizat curățenia din mijloacele de transport în comun, funcționarea corespunzătoare echipamentelor/instalațiilor utilizate la ieșirea parcului operatorilor vehiculele și respectarea programului.

De asemenea, TPBI a monitorizat gradul de aglomerare pentru liniile: 3, 16, 24, 27, 36, 45, 65, 86, 97, 102, 116, 220, 243, 416, 450, 459, 476.

Cele mai multe nereguli au fost găsite la STB – Autobaza Ferentari

În urma controalelor s-au constata numeroase probleme, atât în cadrul STB, cât și la ceilalți operatori de transport. Cu toate astea, cele mai multe deficiențe au fost descoperite la Autobaza Ferentari. În total, au fost găsite 189 de neconformități la vehiculele din această autobază.

Astfel că, TPBI a aplicat amenzi în valoare de 18.900 de lei.

În cadrul STB SA au fost verificate 581 de vehicule și au fost găsite 598 de neconformități, dintre care:

  • 143 – vehicule murdare,
  • 292 – vehicule însemnate cu graffitti,
  • 59 – vehicule cu linoleumul deteriorat,
  • 104 – vehicule cu afișaje electronice nefuncționale.

Neregulile constatate la alți operatori de transport

În cadrul controalelor ce au fost efectuate la STV SA au fost verificate un total de 98 de vehicule. În urma acestora au fost constatate 2 nereguli, reprezentate de două vehicule murdare.

Operatorul de transport STV SA a primit un avertisment în urma acestor controale.

  • STCM ECOTRANS –  Au fost verificate 12 vehicule. Nu au fost constatat neconformități.
  • Regio Serv – Au fost verificate 3 vehicule. Nu au fost constatat neconformități.

TPBI a anunțat că acțiunile de control vor fi continuate și în următoarele săptămâni, la toți operatorii de transport public.

Cookies