BREAKING Austria intră în lockdown total și va introduce vaccinarea obligatorie

19 nov. 2021
393 Afișari
BREAKING Austria intră în lockdown total și va introduce vaccinarea obligatorie
BREAKING Austria intră în lockdown total și va introduce vaccinarea obligatorie

După ce a introdus carantinarea persoanelor nevaccinate, Austria va intra în lockdown total de luni, 22 noiembrie. În plus, vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie din februarie 2022, a anunțat vineri cancelarul Alexander Schallenberg, potrivit BBC.

Cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat că lockdown-ul va dura cel puțin 10 zile, cu posibilitatea de prelungire cu încă 10 zile. Măsurile îi vizează pe toți cetățenii, inclusiv pe cei vaccinați. Austria înregistrează o creștere record a cazurilor de covid, cu 15.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. În ultimele șapte zile, incidența a depășit 10 la mia de locuitori.

În plus, vaccinarea anti-Covid ar deveni obligatorie începând din luna februarie a anului viitor. Dacă măsurile anunțate de cancelar vor intra în vigoare, Austria va deveni prima țară din UE care va impune vaccinare obligatorie anti-Covid. Aproximativ 65% din populația țării este vaccinată cu schema completă, cu o rată de vaccinare printre cele mai scăzute în Europa de Vest.

Cu astfel de măsuri, Austria devine prima țară din vestul Europei care impune reguli radicale pentru a face față noului val de infectări. „Nu vrem un al cincilea val”, a justificat cancelarul Schallenberg deciziile luate, după ce s-a întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei într-o stațiune din vestul Austriei.

Carantina totală ar putea influența și sezonul de schi în țara cu cele mai frecventate pârtii.

Austria a introdus în urmă cu câteva zile, pe 16 noiembrie, carantină obligatorie pentru persoanele nevaccinate. Aproape două milioane de oameni nevaccinați erau afectați de restricțiile radicale ale autorităților.

 

 

Cookies