Aurolacii s-au bătut cu mascaţii la Gara de Nord. Icoane de patrimoniu, în canal

de:
24 apr. 2013
11 afișări
Aurolacii s-au bătut cu mascaţii la Gara de Nord. Icoane de patrimoniu, în canal

Aproximativ 50 de poliţişti, dar şi membri ai Forţelor Speciale au acţionat în zona Gara de Nord pentru a găsi doi suspecţi de furt. Ei au fost ajutaţi şi de ofiţerii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit România TV, în canale erau aproximativ 25 de persoane care nu voiau să iasă la suprafaţă. Din primele informaţii se pare că în subteran erau și două gravide şi patru copii.

În timpul acţiunii, o persoană a leşinat şi a fost dusă la spital.

Oamenii legii au demarat, miercuri, o acţiune de amploare a Poliţiei Capitalei, în zona Gării de Nord. În timpul acţiunii, oamenii străzii au devenit foarte violenţi şi au început să se bată cu poliţiştii, să îi stropească cu aurolac. Din cauza acestor incidente, circulaţia a fost aproape blocată în zona Gării de Nord, în jurul prânzului, informează România TV.

La faţa locului au intervenit mascaţii şi pompierii, care încearcă să intre în canale, unde ar fi fost depozitate mai multe bunuri furate de aurolaci.

Angajati ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice i-au ghidat pe politisti prin canalele subterane. La actiune a fost folosit si un excavator, pentru decopertarea gurilor de canal din zona Garii de Nord.

Oamenii străzii au încercat să-i oprească pe poliţiştii care voiau să intre în canale pentru a căuta bunurile furate. Unii dintre ei au incendiat intrarea unui canal pentru a-i opri pe oamenii legii, iar alţi oameni ai străzii au ripostat stropindu-i pe poliţişti cu aurolac. Potrivit România TV, mai mulţi tineri au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Alexandru Nicolae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat că în timpul acţiunii nu s-au folosit substanţe iritant-lacrimogene. Acesta a mai precizat că acţiunea amplă, demarată miercuri dimineaţă, este în continuă desfăşurare.

Mai multe persoane sunt în atenţia oamenilor legii, care au informaţii că hoţii care au spart o locuinţă şi au furat mai multe bunuri, cu o valoare foarte mare. Potrivit poliţiştilor, hoţii ar fi ascuns bunurile sustrase în reţeaua de canalizare din zona Gării de Nord.

În zonă s-au strâns zeci de oameni ai străzii, care încearcă să-i împiedice pe poliţişti să îi ducă la audieri. În ciuda scandalului declanşat, mai mulţi oameni ai străzii au fost duşi la audieri, la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Un barbat care spune ca este reprezentantul unui ONG si a vrut sa ii convinga pe oamenii strazii sa-i lase pe politisti sa intre in canalele din zona Garii de Nord din Capitala a fost dus, miercuri, la Spitalul de Oftalmologie cu arsura la ochi de la aurolac.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitala, Monica Pop, a declarat pentru MEDIAFAX ca barbatul care a fost adus la unitatea sanitara spune ca oamenii strazii din zona Garii de Nord au aruncat in el cu aurolac.

„Barbatul care a ajuns la noi la spital spune ca lucreaza la o organizatie nonguvernamentala care se ocupa de oamenii strazii. El a venit in zona Garii de Nord pentru a-i convinge pe barbatii care stau in canale sa le permita politistilor accesul in canale. Furiosi, oamenii strazii au aruncat spre el cu aurolac. Este tot pictat cu aurolac, din cap pana in picioare. Parca este un mim de pe strazile Vienei”, a spus Monica Pop.

Managerul Spitalului de Oftalmologie a precizat ca barbatul are arsura corneo conjunctivala la ochiul drept, a refuzat internarea, dar va veni zilnic la control.

Barbatul a fost dus la spital cu o salvare a Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, care are in zona Garii de Nord trei masini, a declarat, agentiei MEDIAFAX, managerul SABI, Alis Grasu.

Cookies