Aurelian Bădulescu, plângere penală pe numele lui Nicușor Dan: Respectiv abuz in serviciu și trafic de influență. Răspunsul primarului

12 ian. 2021
18 Afișari
Aurelian Bădulescu, plângere penală pe numele lui Nicușor Dan: Respectiv abuz in serviciu și trafic de influență. Răspunsul primarului

Fostul vice-primar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, îl acuză pe Nicușor Dan de abuz în serviciu și trafic de influență, după ce a prelungit contractul prin care McDonald’s beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din Capitală.

Aurelian Bădulescu a anunțat marți pe Facebook că i-a făcut plângere penală actualului Primar General al Capitalei.

Nicușor Dan, acuzat de Bădulescu de abuz în serviciu

”Vezi Zaharescule(Zukerman), daca ti-a placut sa mananci CHEESEburger de la McDonald’s?

Domnule Zaharescu, Orbane ,Nicușoare vedeti ce se întâmplă când pui pe ordinea de zi a CGMB ce nu trebuie?

Va anunț oficial că marți 19.01.2021 voi depune plângere penală împotriva: autor – Nicușor Dan, complici – majoritatea care a votat proiectul de hotărâre HCGMB nr. 397/08.12.2020, pentru săvârșirea infracțiunilor prevazute si sancționate de art. 297 si art. 291 Cod Penal, respectiv abuz in serviciu și trafic de influență.”, a scris Aurelian Bădulescu marți pe internet.

Ce ar fi făcut Dan

Trebuie precizat faptul că lanțul de fast-food McDonald’s a beneficiat timp de 25 de ani de gratuitatea folosirii terenurilor din jurul restaurantelor din București, iar la finalul lui 2020 contractul cu Primăria a expirat.

Aurelian Bădulescu susține că Nicușor Dan a decis cu de la sine putere să prelungească înțelegerea pentru încă 25 de ani, fără ca acest lucru să fie dezbătut conform legii în CGMB, săvârșind astfel infracțiunile de abuz în serviciu și trafic de influență.

Reacția lui Nicușor Dan

Primarul a reacționat și la acuzațiile aduse de Bădulescu în postarea în care a răspuns la atacul Gabrielei Firea.

„P.S. Cât despre sfetnicul său procesoman, domnul Aurelian Bădulescu, lăsat să mai otrăvească atmosfera în CGMB cu aceleași metode, îl anunț că nu mă intimidează plângerile penale mincinoase și că va suporta și el rigorile legii privind denunțurile calomnioase”, a scris Nicușor Dan la postarea în care îi răspundea fostului primar Gabriela Firea.

McDonald’s este o companie multinațională cu produse și proceduri standardizate care au devenit simbolul globalizării și al modului american de viață. Compania este prezentă în România din iunie 1995, când a fost deschis primul restaurant la parterul Complexului Comercial Unirea.

Cookies